logo-maremico-spalni-center

trgovina@maremico.si

polnilo-vzglavnika

Kako izbrati primerno polnilo vzglavnika?

Ko kupujemo vzglavnik, je večina ljudi pozorna na obliko in mehkobo vzglavnika. To žal ni dovolj, saj je udobje vzglavnika odvisno v največji meri od polnila. Izbrati umetno ali naravno polnilo vzglavnika? Kombinacijo obojega? Pogosto se je težko odločiti, katero polnilo vzglavnika bi bilo za nas najboljša izbira, zato predlagamo, da si vzamete čas in si odgovorite na naslednja 3 vprašanja.

1. Se zbujate prepoteni v predelu glave in vratu?

Če ste v tem predelu pogosto prepoteni, potem vam polnilo trenutnega vzglavnika ne odgovarja. Izberite vzglavnik s polnilom, ki velja za izjemno zračnega. Govorimo o umetnem polnilu iz poliestrskih vlaken. Najdemo jih v nekaterih vrstah pene in v obliki silikoniziranih kroglic. Polnilo vzglavnika iz poliestrskih vlaken poskrbi za sprotno odvajanje vlage na enak način, kot pri športnih oblačilih.

2. Imate alergijo na pršico?

Tako kot športna oblačila poskrbijo za sprotno odvajanje vlage, tako bo tudi vzglavnik iz umetnega polnila poskrbel za suh občutek in ne bo vseboval nepotrebne vlage, ki je glavni krivec za razvoj pršic.
Če ste nagnjeni k alergiji na pršico, potem morate obvezno izbrati vzglavnik iz zračnega, umetnega materiala oz. polnila, ki poskrbi za sprotno odvajanje vlage. Vzglavnik z naravnim ali umetnim polnilom? V tem primeru ni kaj za razmišljati. Če želite spati udobno, mirno in brez nepotrebnega srbenja, izberite vzglavnik, ki vsebuje zračno ter hitro sušeče polnilo.

3. Ne najdete vzglavnika z ustreznim naklonom, višino in trdoto?

Gre za pogosto težavo, ko kupimo vzglavnik v upanju, da nam bo odgovarjal. Kmalu pa ugotovimo, da nam je previsok, prenizek, pretrd, premehak, … in se odpravimo po novega. In tako se večina med nami vrti v začaranem krogu.

Zato je dobro, da izberete sestavljivi modularni vzglavnik, ki vsebuje penasto polnilo in omogoča, da module iz pene po potrebi odvzamete ali dodate.

Več o vzglavniku, ki je izdelan iz hitro sušečega materiala, si lahko preberete TUKAJ.

Don't miss out

45% Off Laser
Hair Removal

Limited-time offer

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.