Maremicu srebro za inovativnost

Emil Marinšek in Boštjan Gorjup na podelitvi priznanja za inovativen izdelek

Zbornica osrednjeslovenske regije je v juniju organizirala Dan inovativnosti. Gre za dogodek, namenjen podelitvi priznanj najboljšim inovacijam na državni ravni. Slednje predstavlja najvišje priznanje inovativnim slovenskim dosežkom.

Podjetje Maremico, d. o. o., je na letošnjem dogodku prejelo srebrno priznanje za svoj inovativni izdelek – EXCLUSIVE MATTRESS TOP za vodne postelje Lectus in ležišča Leticia. Nov inovativni toper z Exclusive Top izvedbo omogoča, da v rjuho oblečemo le vrhnji sloj ležišča. Slednje je precej lažje, kot da oblačimo celotno ležišče. Izdelek je tako izjemno prijazen za vse, ki trpijo za bolečinami v križu in hrbtenici. Obenem naredi postiljanje zelo enostavno.

Exclusive Top izvedba postiljanja
Srebrno nagrado za inovativnost je prejel izdelek Exclusive Top

V 15 letih že preko 4000 inovatorjev

Inovacije, ki so prejele zlato priznanje na nivoju osrednjeslovenske regije, se uvrstijo med kandidate za nacionalna priznanja, ki jih podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. Gospodarska zbornica Slovenije bo tako letos že petnajstič zapored podelila omenjene nagrade, v vseh letih pa je svoje dosežke prijavilo že preko 4000 inovatorjev. Ideja o podeljevanju nagrad inovativnim izdelkom sicer ni prišla s strani generalne Gospodarske zbornice Slovenije, temveč se je prvič porodila v območni gospodarski zbornici Zasavje. Po nekaj letih je dogodek presegel meje območnih zbornic in služi tudi kot vseslovenska promocija inovacij.

Emil Marinšek, direktor podjetja Maremico d. o. o. in Boštjan Gorjup, predsednik GZS
Emil Marinšek, direktor podjetja Maremico d. o. o. in Boštjan Gorjup, predsednik GZS