Kakovostne rjuhe – ali je cena res pomembna?

Prodajalka razkazuje Bella Donna rjuhe

Rjuhe najdemo v različnih dimenzijah in barvah, prav tako tudi različno stanejo. Katere so kakovostne in katere bodo zdržale več kot nekaj sezon, je odvisno od skritih faktorjev, kot so material, način tkanja in količina uporabljenega materiala. Prebrskajte informativno tabelo in se sami odločite, v katero rjuho boste naslednjič odeli svojo posteljo.

Kako pomemben je material pri nakupu rjuh?

Udobje se lahko občuti že na prvi dotik, vendar se resnična kvaliteta opazi šele po več letih uporabe. Medtem ko je veliko rjuh sestavljenih s poliestrskih vlaken ali nekakovostnega bombaža, so Formesse napenjalne rjuhe tkane s prefinjenih dolgih bombažnih nitk, ki minimizirajo muckanje in gubanje na ležišču. Mehkobo rjuhe Bella Donna bogatijo dodatki aloa vere in svilenih proteinov, ki kožo blagodejno razvajajo noč za nočjo.

g/m2 – merska enota, ki je pomembna pri nakupu rjuhe

Kontrast v kakovosti rjuh se izraža predvsem pri teži rjuhe. Morda ste se že kdaj spraševali, kaj pomeni izraz g/m2. S to mersko enoto proizvajalci pojasnjujejo, koliko materiala v gramih se porabi na kvadratni meter rjuhe. Več porabljenega bombaža ustvarja debelejše in bolj vzdržljive rjuhe. Vendar g/m2 ni izključni indikator kakovosti. Nekatere rjuhe nižje kakovosti namreč prav tako porabljajo precej materiala, ki pa se kljub temu hitreje uniči.

Prožnost Formesse rjuhe brez muckanja in gub

Navadne rjuhe hitreje zavržemo predvsem zaradi muckanja po pranju in motečih gub, ki preprosto ne izginejo, ne glede na to, kolikokrat rjuho ponovno napnete na posteljo – zjutraj so vedno nazaj. Formesse je to živce parajočo težavo elegantno odpravil z uporabo nitk iz 100% bombaža z dodanim elastanom in gumo Fleximo, ki preprečujejo muckanje in ohranjajo prožnost tudi po več letih uporabe.

Odlična velikost za vse – za klasično, visoko in tudi vodno posteljo

Napenjalne rjuhe Formesse so prvovrstne prav zaradi raznolikosti dimenzij in razteznosti. Mnogi, ki spijo na višjih ali vodnih posteljah, zapravijo med iskanjem ustreznih rjuh veliko časa in denarja. Formesse s širokim spektrom dimenzij ponuja rjuhe za vse – napenjalne rjuhe Bella Gracia bodo ustrezale ležiščem do 20 cm, medtem ko lahko rjuho Bella Donno namestite na ležišča visoka tudi do 30 cm. V ponudbi obstaja tudi rjuha Bella Donna Alto, s katero brez težav odenete ležišča celo do višine 45 cm! Na voljo pa je še posebna izvedba La Piccola, ki je ravno pravšnja za višine toperjev do 10 cm.

Koliko vas bo stala ena noč udobja?

Razlika v kakovosti navadnih rjuh in premium rjuh Bella Donna je več kot očitna. Tako se cenovni dejavniki v opisu mnogih prednosti premium Formesse rjuh popolnoma izgubijo. Pa vendar je razlika med 30 in 82 evri (za dimenzijo 180×200 cm) velik in za mnoge kupce nezanemarljiv nakupni faktor. Faktor, za katerega si v Maremicu drznemo trditi, da je le optična iluzija.
Poigrajmo se z matematiko in predpostavimo, da zdržijo navadne rjuhe v cenovnem rangu 20 do 30 evrov maksimalno dve leti. V primerjavi z rjuhami iz nizko kakovostnega bombaža, Bella Donna krasi spalnico tudi po 10 letih uporabe in to brez nadležnih težav z muckanjem in gubanjem. To so leta, v katerih bi navadne rjuhe zagotovo že zdavnaj zavrgli v koš in potrošili še več denarja za nakup novih. Če postavimo vse v perspektivo, boste tako za eno noč udobja na izjemno mehkih rjuhah Bella Donna odšteli le 2 centa.

Kaj Formesse rjuhe predstavljajo našim kupcem?

Ko boste enkrat zaspali na Formesse rjuhah, boste težko našli boljšo izbiro. Izjemno mehka in prefinjena tkanina ustvarja popolnoma novo izkušnjo dovršenega spanca. Izbrane nitke iz bombaža pa dodajajo vzdržljivost brez primerjave.