Spletni nakupi – veliko zanimanje tudi pri Slovencih

Ženska nakupuje prek spleta

V Sloveniji je vsako let več spletnih nakupov. Večino jih opravijo osebe stare med 25 in 34 let. Tako da, bistveno ne zaostajamo za ostalimi evropskimi državami.
Večino nakupov je bilo v letu 2016 manjših od 50 EUR. Okoli 26 % e-kupcev pa je opravilo spletni nakup v vrednosti do 100 EUR, nekaj malega pa tudi preko 1000 EUR.

Kateri izdelki se najpogosteje kupijo preko spleta?

Vsekakor oblačila, športna oprema, čevlji, gospodinjski dodatki, bela tehnika, pohištvo in igrače. Sledi kozmetika, mobilni aparati, računalniška in TV oprema.

Kaj pa nakup storitev?

Tudi tu se precej dogaja, predvsem pri nakupu vstopnic za različne prireditve, turističnih nastanitvah, letalskih kartah.

Slovenci najbolj zaupamo slovenskim spletnim trgovinam!

Kar 78 % e-kupcev je opravilo spletni nakup pri slovenskih spletnih trgovcih. Preostali pa so svoj nakup izvedli pri spletnih prodajalcih ostalih evropskih držav. Zelo malo nakupov je bilo izvršenih iz držav zunaj Evropske unije.
Tudi pri nas je zaživela spletna trgovina maremico.si, v kateri boste našli vse za zdravo in udobno spanje. Od kakovostnih rjuh, izdelkov za vzdrževanje, posteljnega pohištva, vzglavnikov, po meri izdelanih ležišč Leticia, vodnih postelj Lectus ter njenih obnovitvenih paketov.

Vir: Delo, junij 2017