logo-maremico-spalni-center

trgovina@maremico.si

spalnica_trendi

Trendi spalnic v letu 2020

Ste v stanju opremljanja ali prenavljanja spalnice? Konec starega leta in začetek novega je za ta podvig več kot primeren čas. V članku o nasvetih za opremljanje spalnice smo vam predstavili elemente, ki v spalnici ne smejo manjkati, danes pa razkrivamo, kateri trendi spalnic bodo v prihajajočem letu najbolj ”in”.

S kakšnimi trendi spalnic nam bo postreglo leto 2020?

Novo leto prinaša svež, nepopisan list papirja, v skladu z njim pa se izoblikujejo nove smernice in trendi opremljanja prostorov. Strokovnjaki opremljanja prostorov za prihodnje leto napovedujejo naslednje trende …

Minimalizem

Minimalizem predstavlja trend, ki ga zaznamujejo ostre linije in preproste oblike. Prostor naj bo kar najmanj zasičen z elementi, ki služijo zgolj estetskemu namenu, v ospredju je funkcionalnost predmetov.

S trendom minimalizma sovpada tudi pravilo največ treh barv. Barve sten naj bodo svetlejše, saj kot take poskrbijo za umirjeno vzdušje. Svetle odtenke lahko poživite z živahnejšimi odtenki posteljnih dodatkov.

Nazaj k naravi

Ljudje smo zasičeni z novodobno tehnologijo, ki nas je oddaljila od narave. Zato ima velik pomen trend vračanja k naravi. Ponovno povezanost z naravo lahko dosežemo z uporabo naravnih in okolju prijaznih materialov kot so kamen, les in ilovica.
Naravno svežino v prostor vnesemo tudi z ustvarjanjem svetlega prostora, npr. s panoramskim oknom, ki v prostor vnese kar največ naravne svetlobe.
Za naraščajoč trend pa v skladu z naravo veljajo tudi stenske tapete z naravnimi motivi.

Minimalizem spalnice, hkrati pa luksuz postelje

Čeprav je minimalizem v ospredju prihajajočih trendov, pa se od njega vedno bolj oddaljuje izgled postelje. Postelja velja za središče oziroma kraljico spalnice, zato mora ta oddajati bogat izgled, ki ga dosežemo z izbiro razkošne vzglavne stranice. Velik trend predstavljajo boxspring oblazinjene postelje z bogato vzglavno stranico, ki so poleg luksuznega izgleda tudi zelo udobne in v prostor vnašajo toplino. Da lahko postelja v spalnici res kraljuje, naj bo postavljena na sredino spalnice.

Najpomembnejše je udobje

V prvi vrsti je spalnica prostor, kjer bi se moralo naše telo umiriti in dobro spočiti. Zato je na koncu dneva najpomembnejše udobje spalnice, ki velja za večni trend. Udobje najdete tudi v ponudbi naših vrhunskih klasičnih ležišč in vodnih postelj.

Don't miss out

45% Off Laser
Hair Removal

Limited-time offer

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.