29,99

Knjiga Zakaj spimo, Matthew Walker

Prelistajte knjigo tukaj.

Najbolj se odkrivanju skrivnosti spanja približa Matthew Walker, v knjižnem prvencu Zakaj spimo. V knjigi se avtor poglobi v mrežo vezi med spanjem in delovanjem telesa ter razkriva, kako pomanjkanje spanja vpliva na popolnoma vsak delec našega življenja.

Zakaj spimo ni le znanstvena knjiga, polna presenetljivih raziskav, skozi katere avtor pojasnjuje nešteto prednosti, ki jih prinaša kvaliteten spanec. Knjiga je polna osupljivih ugotovitev 21. stoletja, ki odkrivajo vezi med spanjem, inteligenco in uspešnostjo. Walker v knjigi celo drzno predpostavlja, da je spanje nujnejše kot hrana in ključno pri ohranjanju zdravega spolnega življenja.

 

Količina
Redna cena: 29,99 €

Spanje za boljši jutri

V primerjavi z drugimi temelji življenja – hrano, spolnostjo in gibanjem, ljudje na spanje hitro pozabimo, njegovega bistva pa se prepogosto sploh ne zavedamo.

Avtor v knjigi predpostavlja, da spanje ni le eden od gradnikov življenja, ampak kar temelj, na katerem gradimo zdravo in uspešno življenje. Spanje ne le bogati raznolike funkcije v možganih – od učenja, spominjanja in sklepanja logičnih povezav – ampak tudi krepi naš imunski sistem in pospešuje metabolizem. Morda boste v knjigi našli tudi odgovor na večno vprašanje, kako preprosto izgubiti tisti nadležni odvečni kilogram na tehnici.

Kaj ima spanje z različnimi boleznimi?

Splet bogatih raziskav dokazuje, kako spanje krepi in ureja vsak delec naših možganov. Skozi poglavja odkrivamo ključne povezave med spanjem in Alzheimerjevo boleznijo, razvojem diabetesa, staranjem in ohranjanjem vitalnosti še v starih letih. Knjiga Zakaj spimo vas bo prepričala, da zaspite še pred polnočjo in si zagotovite nujnih 8 ur spanca.

O avtorju

Matthew Walker se s spanjem ukvarja že več kot 20 let. Trenutno poučuje nevroznanost in psihologijo na Univerzi v Berkeleyju, pred tem pa je dolga leta deloval na oddelku za psihiatrijo na Harvardu. Ljubezen do spanja ga je skozi več kot 100 raziskav spremenila v pravo pop zvezdo znanosti. Pojavlja se v mnogih pogovornih oddajah, ustvaril je svoj spalni laboratorij, od oktobra 2018 pa kot spalni znanstvenik deluje pri Googlu. Kljub širokemu naboru del in raziskav, je Zakaj spimo njegova prva izdana knjiga.

Možnost vračila

Če z izdelkom iz kateregakoli razloga ne boste zadovoljni, nam ga enostavno vrnite v 14 dneh.

Več >>

Različne možnosti plačila

Izberite način plačila, ki vam najbolje ustreza.

Več >>

Z vami že od leta 1994

Za vaše zdravo in udobno spanje skrbimo že od leta 1994.

Več >>

Spalni center Maremico

Z veseljem vas pričakujemo na Šlandrovi ulici 4 v ljubljanskih Črnučah.

Več >>

x
x
Prosimo, izpolnite spodnji obrazec:

* vsa polja, označena z zvezdico, so obvezna
S klikom na gumb se strinjam s pogoji poslovanja.