AKCIJA: 10% popust na vzglavnike Leticia in darilo. Koda kupona: VZGLAVNIK >>

Refluks izdelki

Refluks oziroma gastroezofagealna refluksna bolezen (GERB) je pogosta bolezen, ki prizadane do 20 % ljudi v razvitem svetu. V zadnjih desetletjih je to vse pogostejša težava in se z njo enkrat v življenju sreča skoraj vsak. 

Toper Anti Refluks - rešitev za miren spanec

Privzdignjeno ležišče zmanjšuje refluks - Spoznajte izdelke, ki pomagajo

Znano je, da se refluks poslabša v ležečem položaju. V Spalnem centru Maremico si prizadevamo, da bi pripomogli k boljšemu spanju čim več ljudi, tudi vseh vas, ki se spopadate z neprijetnim refluksom. Privzdignjeno ležišče dokazano pripomore k zmanjšanju neprijetne zgage in drugih simptomov refluksa, olajša pa tudi simptome spalne apneje in pretirano smrčanje.  tuk

V nadaljevanju so predstavljeni izdelki, ki privzdignejo ležišče in so olajšali spanec že mnogim ljudem, ki se soočajo z refluksom.

Posteljni vložek za refluks Toper Anti Refluks

Naklonska podlaga za refluks – Toper AntiRefluks je idealen izdelek za vse, ki imajo refluks in ga potrebujejo za lajšanje težav ponoči med spanjem. Ročno ga izdelujemo v proizvodnji Spalnega centra Maremico v Ljubljani. Pri tem uporabimo kvalitetno prožen material, ki je oblečen v dodatno prevleko. Prav ta material omogoča, da je naklonska podloga za refluks primerna tudi za alergike in astmatike, saj je zračen in sproti odvaja odvečno vlago.

Udobno spanje

Posteljni vložek za refluks poskrbi za udobno spanje. Privzdigne namreč vratni del hrbtenice enakomerno.

Višina toperja

Višina naklonske podlage za refluks znaša od 0 cm do 10 cm višine pri vzglavju.

Različne širine

Možne so različne širine toperja: 80 cm, 90 cm ali 100 cm.

Izdelano po naročilu

Naklonsko podlago za refluks izdelamo po naročilu, zato je njegov dobavni rok od 7 do 14 dni.

toper anti refluks gerb

Zakaj izbrati toper Anti Refluks?

Refluks posteljno dno

Letvice za posteljo Refluks

V naši ponudbi boste našli tudi posteljno dno z medicinsko zasnovanim dvigom vzglavja, ki je na voljo tako v standardnih kot v nestandardnih dimenzijah. Omogoča dvig vzglavja pri ledvenem delu, omogoča pa tudi spreminjanje trdote v ledvenem delu.

posteljno dno refluks

Medicinsko zasnovan dvig vzglavja

posteljno dno refluks

V naši ponudbi boste našli tudi posteljno dno z medicinsko zasnovanim dvigom vzglavja, ki je na voljo tako v standardnih kot v nestandardnih dimenzijah. Omogoča dvig vzglavja pri ledvenem delu ter spreminjanje trdote v ledvenem delu.

V primeru, da imate zakonsko posteljo in potrebujete posteljno dno le za eno osebo, bodite pozorni, da imate dve ločeni ležišči.

Predvideni dobavni rok je do 4 tedne od naročila. Dobavni rok za nestandardne dimenzije (podaljšane dolžine 210 cm ali 220 cm) je daljši. Preverite ga lahko na trgovina@maremico.si.

Električno letveno dno Refluks Motor

električno posteljno dno refluks

Če si želite dvigovanje ležišča olajšati oziroma si višino bolj redno prestavljati, je za vas idealno posteljno dno Refluks Motor. Z upravljanjem gumba omogoča prilagoditev tako v spodnjem kot v zgornjem delu telesa.

V primeru, da imate zakonsko posteljo in potrebujete posteljno dno le za eno osebo, bodite pozorni, da imate dve ločeni ležišči.

Predvideni dobavni rok je do 4 tedne od naročila. Dobavni rok za nestandardne dimenzije (podaljšane dolžine 210 cm ali 220 cm) je daljši. Preverite ga lahko na trgovina@maremico.si.

električno posteljno dno refluks
spanje

Refluks nastane, ko je delovanje mišice zapiralke moteno. Takrat je mišica zapiralka ohlapna  in se po prehodu hrane v želodec ne zapre, želodčna kislina pa zato zahaja nazaj v požiralnik. Pri tem pride do draženja sluznice požiralnika, kar se običajno kaže kot zgaga ali bolečina.

Zakaj nastane refluks?

Najpogostejša simptoma refluksa sta zgaga – pekoč občutek v žlički ali za prsnico, in regurgitacija – vračanje želodčne kisline v požiralnik. Pogosto ju spremljajo tudi hripavost, dražeč kašelj, napadi težkega dihanja, pa tudi slabost, nenadna izguba teže, razjede zob in slab zadah. 

Dokazano je tudi, da več kot 50 % ljudi, ki ima težave z astmo, prav tako trpi za gastroezofagealnim refluksom – astma se lahko v tem primeru izboljša, če se izboljšajo težave z refluksom.

Kako-se-znebiti-refluksa

Kako se znebiti refluksa?

Sprva moramo poznati dejavnike, ki refluks povzročajo. Refluks je predvsem novodobna bolezen, ki nastane kot posledica nezdravega načina življenja. Medenj spada prenajedanje, redno prehranjevanje tik pred spanjem ter ležanje takoj po jedi. Refluks spodbuja tudi pitje alkohola, kave ter kajenje. Nanj vplivajo tudi izrazit stres, nosečnost, jemanje določenih zdravil in debelost.

Refluks simptome tako lahko zmanjšamo že z vzdrževanjem normalne telesne teže in pravilno prehrano. Priporočljivo je izogibanje hrani, ki spodbuja izločanje kisline. Mednjo spadajo gazirane pijače, alkohol, sokovi citrusov, kava in druge kofeinske pijače. Na to temo predlagamo, da si preberete članek.

Toper Anti Refluks - rešitev za miren spanec

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.