AKCIJA: 10% popust na vzglavnike Leticia in darilo. Koda kupona: VZGLAVNIK >>

"Kakor si bomo postlali, tako bomo spali ..."

Trajnostna zgodba Spalnega centra Maremico

Slovenska proizvodnja postelj in ležišč

Postelje BoxSpring, vodne postelje Lectus in ležišča Leticia izdelujemo ročno v Ljubljani. Proizvodnja v Sloveniji razvija in podpira domača delovna mesta in slovensko gospodarstvo ter nam omogoča strog nadzor nad kvaliteto produktov. Hkrati s tem skrajšujemo razdaljo do končnega kupca, kar zmanjšuje ogljični odtis naših produktov. Če je le možno, izbiramo lokalne dobavitelje.

 

izdelano v sloveniji
boxspring postelja slovenska proizvodnja
obnovljivost-boxspring

Različni načini obnovljivosti

Lastna proizvodnja nam omogoča fleksibilnost tudi pri obnovljivosti večini izdelkov. To je dodana vrednost tako za okolje, kot za uporabnika, ki mu z obnovo sestavnih delov postelje ali ležišča Spalnega centra Maremico podaljšamo življenjsko dobo postelje in prihranimo nekaj denarja. Hkrati pa poskrbimo, da so dotrajani deli ustrezno zavrženi.

Izjemna kvaliteta

V Spalnem centru Maremico ponujamo tudi številne druge izdelke za zdravo spanje. Pri izdelkih, ki jih ne znamo proizvesti sami, iščemo čim bolj lokalne, kvalitetne in trajnostno naravnane proizvajalce. Kjer ne najdemo ustreznega proizvajalca v Sloveniji, iščemo najboljšo možno alternativo, ki je v skladu z našimi pričakovanji kakovosti in je vseeno kar se da blizu Sloveniji.

spanje
copati lectus

Izkoristek materialov

Trudimo se proizvesti kar se da malo odpadkov in stremimo k izkoristku prav vsega. Že vrsto let ustvarjamo copate, ki jih z veseljem nosijo naši uporabniki. Le malokdo pa ve, da so copati narejeni iz odvečnih ostankov blaga, ki nastanejo ob izdelavi postelje BoxSpring.

Brezpapirno poslovanje

Že nekaj časa smo se trudili, da bi prišli do brezpapirnega poslovanja in v letu 2022 nam je to uspelo (kjer je to pač mogoče). Danes s ponosom povemo, da smo z brezpapirnim poslovanjem storili še en korak za lepšo prihodnost.

Prispevanje k lokalni skupnosti

Kjer in kolikor nam je dano prispevamo lokalni skupnosti. Najsi gre za zbiranje srečk in donacij lokalnim gasilskim in ostalim društvom ali pa donacije na drugih področjih.

Kot strokovnjaki za kvalitetno spanje smo na primer donirali vodne postelje porodnišnici Ljubljana, kjer že nekaj časa nabirajo nove moči nedonošenčki. Vodna postelja njihovi hrbtenici namreč nudi idealno oporo, toplota pa poskrbi za okolje kar se da podobno maternici. Mamice nedonošenčkov potrebujejo vse atome moči za skrb novorojenčka in dodaten stres ter neprespanost bolnišnice ne pripomoreta k izboljšanju stanja. V podjetju Maremico smo jim vsaj delno poskušali omiliti nastale skrbi in jim ustvariti udobje – z donacijo najkvalitetnejših ležišč Leticia.

Ljudem, ki so avgusta 2023 utrpeli hude posledice zaradi poplav, smo darovali 10% zneska vseh spletnih nakupov, ki so bili v naši spletni trgovini opravljeni avgusta 2023.

dojencek vodna postelja
donacija vodne postelje porodnisnici ljubljana
barvne rjuhe Bella Donna

Trajnostno naravnani dobavitelji

Trudimo se izbrati trajnostne dobavitelje. Tak primer je podjetje Formesse, proizvajalec priljubljenih rjuh Bella Donna. S svojo lastno sončno elektrarno, pošiljanjem ogljično nevtralnih paketov, brezpapirnim poslovanjem, električnimi avtomobili in številnimi drugimi projekti, ki jih izvaja podjetje, vsekakor spadajo v to kategorijo. Linija rjuh Gracia je med drugim že pakirana v povsem kartonasto embalažo, vse rjuhe Bella Donna pa so namesto s svilenimi proteini sedaj obdelane z naravi prijaznejšim arganovim oljem.

"Climate" oziroma "Carbon-neutral" izdelki

Proizvodnja bombaža in celoten življenjski cikel bombažnih izdelkov imata na žalost vpliv na klimatske spremembe. Podjetje Formesse je zato član programa ClimatePartner.com, kjer podjetja svoje ogljične izpuste, ki se jim ni mogoče izogniti, vračajo z vlaganji v okoljske projekte za trajnostno pogozdovanje in investicijami v pridobivanje električne energije iz obnovljivih virov držav v razvoju. Formesse je tako »Climate Neutral« podjetje (partner 13009-1812-1001).

klimaneutral logo en 300x110 1
blazina za spanje na boku my7 theraline - Spalni center Maremico
organska posteljnina organic rjava
gots certifikat

GOTS certifikat

V spletni trgovini Maremico ponujamo tudi izdelke, ki jih odlikujejo 100 % organski materiali in prestižen GOTS certifikat.

GOTS certifikat izkazuje zelo strogo kontrolo uporabljenih surovin in predelave ter preverja vse vidike poslovanja podjetja:

  • socialno politiko in naravnanost podjetja,
  • urejenost delovnih razmer in varnosti,
  • varstva pri delu,
  • vzdrževanja in čiščenja strojev,
  • ravnanje z odpadki.

Najpomembnejši vidik pa je kakovost vhodnih materialov za izdelke, skladiščenje le-teh, izdelava, uporaba surovin podvrženim visoki kontroli kakovosti in nenazadnje pakiranja in skladiščenja izdelkov. Vsi našteti parametri morajo biti izpolnjeni, da podjetje pridobi certifikat GOTS.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.