🎁 10% popust na rjuhe Bella Donna, podporno blazino My7 in dišave za dom ipuro. Akcija velja od 14. do 31. 12. Izkoristite praznične ugodnosti v naši prenovljeni spletni trgovini! Koda popusta: DECEMBER10 🎁

Spalni center Maremico

Za boljše spanje priporočamo

spalna-paraliza

Spalna paraliza

Spalna paraliza je neprijetna situacija. Biti med spanjem buden in nezmožen se premikati? Spoznajte dejavnike in izvedite kako si pri tem pomagati.

Preberi več >>
podporna blazina za nosečnice my7 - znamka Theraline

Blazina za nosečnice

Ko ste v veselem pričakovanju, je vaše telo bolj občutljivo in potrebuje dodatno podporo. V tem obdobju poleg tega skrbite še za eno živo bitje, ki, čeprav se tega morda ne zavedate, v času nosečnosti že čuti in zaznava svet. Zato morate nosečnice tudi v tem življenjskem obdobju biti pozorne na svoj življenjski slog, počutje in nenazadnje tudi na kvaliteto svojega spanja. Pri slednjem vam je v veliko pomoč lahko blazina za nosečnice, ki pa jo lahko uporabljate tudi po nosečnosti.

Preberi več >>
bolecina-v-vratu-in-zatilju

Bolečina v vratu in zatilju

Bolečine v vratu in zatilju so drugi najpogostejši vzrok za obisk družinskega zdravnika – takoj za bolečinami v ledvenem delu hrbtenice. Gre za posledico predvsem sedečega načina življenja, ki hrbtenico sili v nepravilen položaj, drugi razlog pa so različne poškodbe, ki vplivajo na hrbtenico in se odražajo z bolečino.

Preberi več >>
rem-spanje-sanje

REM spanje

Ste že kdaj slišali za t. i. REM spanje? To je kratica za »rapid eye movement« oziroma »hitro premikanje oči«. Mednarodna organizacija World Sleep Society meni, da je REM spanje ena izmed pomembnejših komponent zdravega spanja. Zdravo spanje namreč opredeljuje s tremi komponentami. To so:  1) zadostna količina spanja,  2) neprekinjen spanec in 3) globok spanec. Neprekinjen spanec pomeni, da gremo ponoči čez vse 4 faze spanja, kar vključuje tudi REM spanje. Ampak kaj REM spanje v praksi pravzaprav pomeni? Berite dalje. Ste se kdaj vprašali, kako vsako noč poteka naše spanje? Spanje je sestavljeno iz treh faz ne-REM spanja

Preberi več >>
zdravo-spanje

Kaj sploh je zdravo spanje?

Radi vas opominjamo na to, da je zdravo spanje poleg zdrave prehrane, športne aktivnosti in uravnavanja stresa, nujno za vzdrževanje zdravega življenjskega sloga. Se sprašujete, kaj sploh je zdravo spanje? Kateri elementi ga sestavljajo?

Preberi več >>
oblazinjena postelja BoxSpring - Spalni center Maremico

Zakaj si je pametno vzeti popoldanski počitek

Vsakdo si je zagotovo že kdaj privoščil popoldanski počitek ali pa si ga je vsaj želel, pa je bil preprosto preveč zaposlen. Zagotovo je med vami tudi kdo, ki si popoldanski počitek privošči redno ali celo vsak dan. V današnjem svetu takega človeka pogosto označimo za lenuha, vendar, naj vam povemo, da so prav ti ljudje najpametnejši kar se tiče spanja!

Preberi več >>
praznicna-darila

Ideje za praznična darila

December je čas, ko še posebej izrazimo naklonjenost do svojih najbližjih, ki jo pogosto izkažemo s podarjanjem prazničnih daril. Praznična darila so lahko najrazličnejša in vsakemu posebej pisana na kožo. Želite ob letošnjih decembrskih praznikih svojim ljubim podariti nekaj posebnega pa ste brez ideje za darila? Kaj ko bi jih presenetili z darili, ki jih bodo zagotovo cenili še vrsto let? Obdarite jih z izdelki za zdravo spanje in jim s tem sporočite, da vam res veliko pomenijo. Praznična darila za čarobno udobje Ni boljšega darila, kot je udoben spanec. Za vas smo pripravili nekaj predlogov, med katerimi boste našli

Preberi več >>

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.