AKCIJA: 10% popust na vzglavnike Leticia in darilo. Koda kupona: VZGLAVNIK >>

Toper Anti Refluks

(5 mnenj strank)

119,00 169,20 

Toper Anti Refluks je naklonska podloga za refluks, ki zaradi svoje privzdignjene lege ljudem, ki imajo težave z refluksom, olajša spanje. Na voljo je v treh različnih širinah in višini 10 cm. Njegova dolžina je 100 cm. Primeren je za vse vrste ležišč. Toper vsebuje tanko rjavo prevlekco. Če želite toper odeti v dodatno snemljivo in pralno prevleko, jo imate na voljo z doplačilom.

Posteljni vložek za refluks preprosto položite na ležišče in ga odenete v rjuho skupaj z ležiščem.

Težave z refluksom

Gastroezofagealni refluks (GERB) je pogosta bolezen sodobnega sveta in naj bi jo danes skoraj vsak doživel vsaj enkrat v življenju. Najpogostejša simptoma bolezni refluks sta pekoča zgaga (pekoč občutek v žlički ali za prsnico) in regurgitacija (vračanje želodčne kisline v požiralnik), ki se pogosto poslabšata v ležečem položaju. Prav zato lahko refluks negativno vpliva na kvaliteto spanja, olajša pa se ga lahko s privzdignjenim ležiščem, saj na ta način preprečimo, da bi kislina zatekala nazaj v požiralnik.

Naklonska podloga Toper Anti Refluks

Toper Anti Refluks smo izdelali, da omogočimo udobno spanje kljub težavam z refluksom, hkrati pa smo s premišljenim pristopom poskrbeli, da toper ne krivi vratnega dela hrbtenice. Anti Refluks toper namreč rahlo privzdigne celotni zgornji del telesa od križa navzgor, s čimer se prepreči dvigovanje želodčne kisline oz. to težavo bistveno ublaži.

Gre za posteljni vložek za refluks, ki je na voljo v širinah 80, 90 ali 100 cm. Pri vzglavju je visok 10 cm, njegova višina pa nato pade do 0 cm. Pri zakonski postelji je namenjen le eni osebi. Namesti se pod rjuho, lahko pa tudi pod prevleko ležišča, če ima le ta zadrgo in je sama prevleka dovolj raztegljiva. Material toperja ustvarja trenje, zato ne drsi z ležišča.

Udobno spanje

Posteljni vložek za refluks poskrbi za udobno spanje. Privzdigne namreč vratni del hrbtenice enakomerno.

Višina toperja

Višina naklonske podlage za refluks znaša od 0 cm do 10 cm višine pri vzglavju.

Različne širine

Možne so različne širine toperja: 80 cm, 90 cm ali 100 cm.

Za vse vrste ležišč

Toper Anti Refluks lahko položite na katero koli ležišče, naj bo to vodna postelja, zakonska postelja ali enojna.

Toper Anti Refluks - rešitev za miren spanec

Kaj pa pravijo o blazini njeni uporabniki?

Oglejte si video predstavitev naklonske podloge za refluks Toper Anti Refluks

Kakovost materiala potrjena s certifikatom

Kakovost uporabljenih materialov dokazuje certifikata Oeko-Tex Standard 100, razred 1. Dobijo ga le materiali, ki so sestavljeni iz
tako neoporečnih sestavin, da jih lahko žveči tudi otrok, mlajši od treh let.

Pri čem še pomaga posteljni vložek za refluks Toper Anti Refluks?

Med uporabniki je zaslediti, da je toper Anti Refluks tudi odlična naklonska podlaga:
– v času prehladnih obolenj povezanih s smrkanjem in kašljanjem,
v primeru težav s spalno apnejo in
– za ljudi, ki smrčijo.

Kako se znebiti refluksa poleg privzdignjenega ležišča?

Privzdignjeno ležišče žal ni edino najboljše zdravilo za refluks. Proti refluksu se lahko borite predvsem z uravnoteženo zdravo prehrano, izogibanjem pitja alkohola in kofeinskih napitkov ter prenehanjem kajenja.

Refluks lahko zmanjšate ali se ga v celoti znebite tudi z zmanjšanjem stresa in zmanjšanjem telesne teže (če je vaša teža prekomerna). Več o prehrani, ki pomaga proti refluksu, si lahko preberete TUKAJ.

Prijazen do hrbtenice
Toper Anti Refluks je primeren za spanje, saj se njegov naklon začne pri ledvenem delu in tako hrbtenice ne krivi, ampak ji enakomerno nudi oporo.

toper Anti Refluks maremico
prevleka za toper anti refluks 1

Želite toper Anti Refluks odeti v dodatno prevleko?

Ni problema. Za doplačilo lahko kupite dodatno prevleko za toper Anti Refluks, ki bo toperju omogočila dodatno higieno, zračnost in estetsko dovršen izgled.

Prevleka za toper je snemljiva in pralna, nežna na dotik in izdelana posebej za toper Anti Refluks. Zapira se na zadrgo, zato omogoča enostavno snemanje in nameščanje nazaj v času, ko boste prevleko želeli oprati.

Ob nakupu toperja Anti Refluks, vam priznamo 10% popust na to dodatno prevleko za toper, ki jo sicer lahko kupite kadarkoli tudi naknadno po redni ceni.«

Preizkusite toper Anti Refluks v živo

Dolgoletne izkušnje na področju razvoja, izdelave in prodaje ležišč, postelj in vzglavnikov so nam dale ogromno znanja, ki ga spridom izkoriščamo. To smo storili tudi pri izdelavi toperja Anti Refluks, ki ga lahko pridete po želji tudi preizkusiti.

Vabljeni v Spalni center Maremico, kjer se bomo pogovorili o vaših potrebah in vam ustrezno svetovali. Ulegli se boste lahko na eno od naših ležišč ter se prepričali o udobju toperja. Le tako boste zares korak bližje mirnemu spanju, ki je ključnega pomena za regeneracijo telesa.

Zanimivosti o GERB-u

 • 20 % bolnikom povzroča kronični kašelj.
 • V kar 50% je razlog za
  hripavost.
 • Pogoste motnje požiranja in občutek tujka v grlu.
 • Bolniki z astmo ga imajo v več kot 50 %.
 • Bolniki včasih omenjajo bolečino v prsih, zato ovržemo morebitne kardio težave po strokovnem pregledu.
 • 55 % ljudi ima zaradi močne želodčne kisline težave z razjedami
  zobne sklenine.

Zakaj je potrebno zdraviti GERB

Znano je, da refluks precej poslabša kakovost življenja bolnikov. Vpliva na delo, rekreacijo in druženje s prijatelji. Skupna kosila in večerje, so ponavadi obilnejša, večkrat nastopi priložnost, da se prekršimo, kar poslabša  zdravstveno stanje.
 
Ob ležanju oz. spanju, pa se simptomi poslabšajo. To vpliva na kakovost spanja, ki lahko vodi celo v kronično pomanjkanje spanja. Naredi nas ranljive ter dovzetne za raznorazna stanja in bolezni, ki nastopijo kot posledica pomankljivega spanja (diabetes, slabša koncentracija, dovzetnejši smo za nesreče, kardio bolezni, psihoze …).

Vzemite refluks "v svoje roke"

Če imate težave zaradi GERB-a, si lahko z nekaj spremembami v življenjskem slogu pomagate tudi sami z upoštevanjem zdravega načina življenja ter z ustreznimi pripomočki kot je toper Anti Refluks.

Kaj pa pravijo o blazini njeni uporabniki?

5 mnenj za Toper Anti Refluks

 1. maki

  Nikoli v življenju nisem mogel zaspat na hrbtu. S to blazino doživim prav prijeten občutek počivanja in lahko zaspim v vseh položajih. Zbudim se krasno naspan. Ta dvignjenost hrbta je naravnost čudovita in sem hvaĺežen, da sem blazino dobil.

 2. NIna

  uporabljam blazino z 6cm višine zaradi refluksa v nosečnosti in je super ker še vedno omogoča udoben položaj/pregib telesa pri spanju na boku in je kot taka nemoteča a hkrati opravlja svojo nalogo

 3. roman

  Težave z refluksom imam že več kot 10 let.
  Pred nakupom toperja sem uporabljal 2 vzglavnika. Spodnji, malo večji in tanjši je bil za višji položaj zgornjega dela telesa, zgornji pa dejansko za glavo. Na ta način je najbolj “udobni” položaj ležanje na hrbtu. Med spanjem se položaj telesa spreminja, večkrat sem se zbujal v povsem neprimernih položajih, imel zjutraj bolečine v vratu in podobno.
  Toper tu pomaga, ker med spanjem ostaja na svojem mestu, spanje na boku in tudi na trebuhu je manj problematično..
  Bistveno bolj pomembno od vzglavnika pa je pri refluksu samodisiplina glede prehrane. Že pozno popoldan in predvsem zvečer ne jesti neprimerne hrane, v prevelikih količinah, enako velja tudi za alkoholne pijače.

  Ne jesti najmanj 2 uri pred spanjem.
  Po mojih izkušnjah samo uporaba toperja ne odpravi težav z refluksom, zelo pa pomaga pri “stabilnosti” višjega vzglavja.

 4. Anton

  Prej nikakor nisem mogel zaspati na hrbtu, sedaj pa sem ugotovil, da kar zaspim, pa tudi tistega nekega stalnega cmoka v grlu nimam. Glede na to, da mi je zdravnica na gastroskopiji dejala, da naj spim sede, se mi je to zdelo vseeno pretirano, bi pa glede nato mogoče lahko izdelovali
  še za 5cm višjo to antirefluks podlogo (tudi bolniki v bolnišnicah imajo raje nekoliko dvignjeno posteljo pri vzglavju). Sicer pa ja, zaenkrat sem zadovoljen in hvala za tak preprost pripomoček, ki človeku olajša težave, še zlasti pri počitku.

 5. Cirila

  Z vašim izdelekom Toper antirefluks je moj sin tako zadovoljen, da bom naročila še enega za posteljo v kraju študija.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.