logo-maremico-spalni-center

trgovina@maremico.si

trendi-spalnic

Trendi v opremljanju spalnic

O spalnicah že dolgo ne razmišljamo več kot o prostoru, namenjenemu samo za spanje, počitek ali odlaganje garderobe. Po svetu lahko v raznih medijih najdemo številne trende spalnic. Ti trendi pa vedno bolj razširjajo njeno vlogo – spalnica namreč vedno bolj prevzema funkcijo dnevne dobe in delovnega prostora. Postaja ne le udoben kotiček, kamor se zatečemo po napornem dnevu, temveč tudi funkcionalen prostor, ki združuje veliko več: od garderobe, velike in predvsem udobne postelje, domačo knjižnico, fotelj in tudi kopalnico.

Opazna in udobna postelja

Najpomembnejši element spalnice še vedno ostaja postelja. Ta naj bo udobna in privlačna na pogled. V modi so še vedno postelje s poudarjenimi vzglavji, ki izstopajo po svoji obliki, materialu in barvi. Prav tako je zelo pomemben dizajn postelje, ki naj bo zanimiv ali izstopajoč. Poudarjeno in oblazinjeno vzglavje je v zadnjem času svetoven trend. Vzglavje naj bo precej večje, kot nekakšna oblazinjena stena. Ne glede na velikost in obliko pa naj bo predvsem mehko in prijetno na otip.

V trendu so postelje BoxSpring, ki vam poleg materialov vrhunske kakovosti nudijo številne odtenke barv. Te v vas prebudijo ustvarjalno plat in popestrijo vaš vsakdan. Postelje BoxSpring so vrhunski trend tudi zaradi možnosti nastavitve višine, kar pa je bistvenega pomena pri lažjem leganju in vstajanju. Poleg postelje BoxSpring lahko izbirate med vrhunskimi personaliziranimi ležišči Leticia, ki so ustvarjena samo za vas in vodnimi posteljami Lectus.

Vse več temnih odtenkov

Gre za umirjene odtenke temnejših barv, ki so povzeti po mednarodnem pohištvenem sejmu v Milanu. Takšni odtenki so lahko prisotni v celostni podobi spalnice, torej tako na stenah, kot tudi na pohištvu in tkaninah. Stene so lahko samo prepleskane, kakšno pa lahko prekrivajo tudi tapete. Vse skupaj tako deluje umirjeno in sproščujoče.

Privlačno pohištvo

Poleg postelje, dober in moden izgled ustvarijo tudi velike omare in prostrane garderobe. V trendu so vgradne omare z drsnimi vrati, na katerih so pogosto nameščena ogledala ali različne tkanine. Poleg omare je sestavni del lahko tudi komoda, ki se stilno poda k drugemu pohištvu. V zadnjem času opazimo tudi lepotilne mizice, ki so bile v preteklosti obvezen del opreme. Prav tako ne moremo zanemariti predalnikov. Ti lahko po barvah in vzorcih izstopajo. Za prijeten ambient in osvetlitev lahko za piko na i dodamo še lučke ob postelji. Med trende lahko uvrstimo tudi prostostoječe obešalnike, umetniške slike in nam ljube predmete.

Posteljnina naj bo iz naravnih materialov, bolj umirjenih barv. Dodamo lahko zavese, pregrinjala in preproge, ki omehčajo strog prostor in ga naredijo veliko bolj domačega.

Trend spalnice 1
Trend spalnice 2
Trend spalnice 3
Trend spalnice 4

Don't miss out

45% Off Laser
Hair Removal

Limited-time offer

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.