Ali je blazina za spanje na boku nujen nakup?

Par leži na blazini my7

Kako zvečer zaspite – na hrbtu, trebuhu ali na boku? Če je vaš odgovor slednji, se gotovo zavedate mnogih prednosti spanja na boku tako za zdravje kot vsesplošno počutje prihajajočega dne. Vendar bodite pozorni – ležanje na boku prinaša veliko koristi, ni pa optimalno brez pravilne podpore.

Blazina My7 Theraline – Odlična podpora za spanje na boku

Če spite na boku, morda tudi sami opazite, da potrebujete večjo oporo in udobje v predelu vratu, prsnega koša, ramen, kolkov in kolen. V kolikor opažate neudobje na teh predelih telesa, je blazina za spanje na boku resnično nujen nakup.

V Spalnem centru Maremico priporočamo preverjen in kakovosten izdelek, ki je med našimi kupci izjemno priljubljen, ker nikoli ne razočara in je primeren tudi za nosečnice in mamice po porodu. To je blazina za spanje na boku My7 Theraline, ki s svojo obliko podpira telo na vseh teh mestih, pa še dodatnega vzglavnika ne potrebujete.

Blazina za spanje na boku My7 Theraline zagotavlja idealno podporo in omogoča, da se z njo deseže naravni položaj, v katerem se lahko telo sprosti, ustrezno regenerira in poslovi od morebitnih bolečin. K zadnjem bi sigurno pritrdili tisti, ki imajo bolečine v ramenskem obroču, v predelih bokov in kolen. Pika na I pa je snemljiva pralna prevleka, s katero si lahko zagotovite večno svežino.

Zakaj je blazina za spanje na boku zmagovalka med tovrstnimi blazinami in zakaj je tako posebna izveste v nadaljevanju. A najprej se posvetimo 7 razlogom zakaj je spanje na boku za vas dobro.

7 razlogov zakaj je dobro spati na boku

Spanje na boku ima na zdravje v mnogih točkah izjemno pozitiven in blagodejen učinek. Ta položaj se še posebej učinkovito bojuje (1.) proti smrčanju, saj ne ovira dihalnih poti kot spanje na hrbtu ali trebuhu. Ravna lega glave in hrbtenice (2.) preprečuje jutranje bolečine in med drugim lajša moteče težave z zgago. Seveda se na bok radi obračajo tudi tisti, ki jih ponoči težijo razne (3.) motnje dihanja (npr. spalna apneja).

Med manj znane prednosti bočnega spanja spada (5.) odstranjevanje nezdravih snovi iz telesa. Sicer se ta proces dogaja vsako noč ne glede na lego telesa, vendar so znanstveniki ugotovili, da je proces najbolj učinkovit, ko ležimo na boku. Ni pomembno le, da spimo na boku – spremembe na bolje so vidne predvsem, ko ležimo na levi strani. Ta položaj na telo vpliva veliko bolj blagodejno kot spanje na desnem boku, (6.) spodbuja pretok krvi po telesu in zagotavlja boljšo prebavo.

Zakaj je blazina za spanje na boku nujen nakup?

Če spite na boku, morda tudi sami opazite, da potrebujete večjo oporo in udobje v predelu vratu, ramen, hrbtenice, kolkov in kolen. Blazina za spanje na boku je torej NUJEN NAKUP, če potrebujete podporo v teh delih telesa. Pomagala vam bo preprečevati bolečine, zjutraj pa se boste zbujali bolj sproščeni in polni energije.

Blazina My7 Theraline – zmagovalka med blazinami za spanje na boku

Udobje blazine My7 ustvarjata unikaten dizajn in inovativna oblika. Napredna blazina my7 je oblikovana kot vzglavnik in podporna blazina v enem. Izdelana je iz kakovostnih materialov, med katere se šteje tudi skrbno izbran material, ki so ga strokovnjaki uporabili za polnilo. Ni vseeno kakšno polnilo je v podporni blazini. Polnilo podporne blazine My7 sproti odvaja vlago, ne šumi in se med vašim spanjem ne deformira.

Ilustracija prednosti blazine my7

ALI VESTE? Na trgu je na voljo veliko podobnih blazin. Mnoge žal ne omogočajo ustrezne podpore. Kot so nam nekateri kupci zaupali, se pri manj kakovostnih blazinah podpora zmanjša med spanjem zaradi neustreznega polnila. To pa vodi do bolečin in nezadovoljstva. Tudi sama zračnost blazine je lahko vprašljiva. Polnilo blazine, ki ne odvaja vlage vsekakor ni primerno, zato vam svetujemo, da ste pozorni tudi na to.

Zakaj je blazina My7 zasnovana v obliki številke 7?

Odgovor je preprost. Oblika številke sedem podpira celotno telo – od glave, ramen, rok, hrbta in vse do nog. Ergonomsko prilagajanje vpliva na pravilno postavitev medenice in kolen, medtem ko vzglavni del lajša napetost v vratnem predelu.
To pa ni edina prednost oblike my7 blazine – zasnova v obliki sedmice sicer nudi popolno podporo za sprednjo stran telesa, lahko pa jo tudi enostavno postavite za svoj hrbet in s tem preprečite nočno prevračanje na hrbet.

Blazina za spanje na boku je sestavljena iz dveh povezanih delov, ki nudita udobje, zračnost in razbremenitev posameznih delov telesa. Zgornji vzglavni del blazine, polnjen z mehkim polnilom Thera Romb, ustvarja mehko udobje za lažje spanje, medtem ko je spodnji del sestavljen iz mikro kroglic za popolno prileganje.

Posebnost: Pri blazini My7 si lahko sami nastavite trdoto z odvzemanjem in dodajanjem polnila. Prav tako jo lahko čez čas osvežite z novim barvnim odtenkom prevleke.

Barve prevlek za blazino My7

Popolna blazina za nosečnice

Ljubke oblike blazine My7 Theraline se zelo razveselijo tudi bodoče mamice, saj ponuja popolno udobje in podporo za nosečniški trebušček, kasneje pa jo mamice pretvorijo v blazino za pomoč pri hranjenju in namestitvi dojenčka.

Mnenja zadovoljnih uporabnikov podporne blazine My7:

“Da obstajajo podporne blazine sploh nisem vedela, dokler nisem imela poškodbe z ramo. Če samo pomislim koliko neprespanih noči je bilo zaradi bolečin. Nikakor nisem našla prave lege za mojo roko, zato sem jo nekaj časa za silo podpirala z dodatnimi vzglavniki, tudi odejo, … Žal mi to ni kaj prida pomagalo, saj je podpora med premikanjem kaj hitro izginila. Po priporočilu prijateljice, sem se odločila za blazino My7. Najprej sem bila skeptična, saj bi s tem morala menjati tudi vzglavnik, s katerim sem bila zelo zadovoljna. Ob uporabi blazine My7, pa sem ga morala odstraniti in se prepustiti udobju nove blazine. Na srečo sem lahko nekaj polnila odstranila in si tako naredila vzglavnik malo nižji. Na moje presenečenje, mi je bilo po tem super v vseh pogledih! Blazino My7 resnično priporočam vsem, ki radi spijo na boku in se soočajo s kakimi bolečinami. No, moj mož je z blazino My7 malo manj zadovoljen, saj jo še vedno raje objemam njo, kljub temu, da je rama popolnoma okrevala.”

Brigita, Šmarje pri Jelšah

“Blazino My sem dobila za rojstni dan od moje mame. Takrat sem bila v 7 mesecu nosečnosti. Nisem si mislila, da mi bo prišla tako prav. No, kot se je kasneje izkazalo je imela moja mami še kako prav 😊. V zadnjem mesecu sem se že težje obračala po postelji in priznam, da mi je podpora blazine dobro dela. Tudi po porodu, med dojenjem je bilo vse lažje. Zelo vesela! Priporočam!”

Nataša, Cerklje na Gorenjskem

“Ta blazina me navdušuje z udobjem in s tem, da ji lahko snamem prevleko in jo operem. Sem alergik in zelo občutljiva na pršice. Prodajalka mi je zagotovila, da vsebuje zračne materiale in da ne bo težav. Super je! Zelo zadovoljna.”

Anastazija, Brezovica pri Ljubljani