Nagradna igra Moj najljubši - pasica

Ali je blazina za spanje na boku nujen nakup?

Par leži na blazini my7

Kako zvečer zaspite – na hrbtu, trebuhu ali na boku? Če je vaš odgovor slednji, se gotovo zavedate mnogih prednosti spanja na boku tako za zdravje kot vsesplošno počutje prihajajočega dne. Vendar bodite pozorni – ležanje na boku prinaša veliko koristi, ni pa optimalno brez pravilne podpore.

Spanje na boku – da ali ne?

Ženska na blazini my7

Spanje na boku ima na zdravje v mnogih točkah izjemno pozitiven in blagodejen učinek. Ta položaj se še posebej učinkovito bojuje proti smrčanju, saj ne ovira dihalnih poti kot spanje na hrbtu ali trebuhu. Ravna lega glave in hrbtenice preprečuje jutranje bolečine in med drugim lajša moteče težave z zgago. Seveda se na bok radi obračajo tudi tisti, ki jih ponoči težijo razne motnje dihanja (npr. spalna apneja).

Med manj znane prednosti bočnega spanja spada odstranjevanje nezdravih snovi iz telesa. Sicer se ta proces dogaja vsako noč ne glede na lego telesa, vendar so znanstveniki ugotovili, da je proces najbolj učinkovit, ko ležimo na boku. Ni pomembno le, da spimo na boku – spremembe na bolje so vidne predvsem, ko ležimo na levi strani. Ta položaj na telo vpliva veliko bolj blagodejno kot spanje na desnem boku, saj spodbuja pretok krvi po telesu in zagotavlja boljšo prebavo.

Zakaj je blazina za ležanje na boku nujen nakup?

Če spite na boku, morda tudi sami opazite, da potrebujete večjo oporo in udobje v predelu vratu, ramen, hrbtenice, kolkov in kolen. Blazina za spanje na boku mora tako nuditi ergonomsko prilagajanje in obliko, ki podpira telo na vseh teh mestih. Idealna blazina za spanje na boku tako pomaga preprečevati bolečine, zjutraj pa se boste zbujali bolj sproščeni in polni energije. Šele z ustrezno izbiro blazine se doseže naravni položaj, v katerem se lahko telo sprosti in počiva.

Blazina my7 – zmagovalka med blazinami za spanje na boku

Ilustracija prednosti blazine my7

Udobje blazine my7 ustvarjata unikaten dizajn in inovativna oblika. Napredna blazina my7 je oblikovana kot vzglavnik in podporna blazina v enem.

Oblika številke sedem podpira celotno telo – od glave, ramen, rok, hrbta in vse do nog. Ergonomsko prilagajanje vpliva na pravilno postavitev medenice in kolen, medtem ko vzglavni del lajša napetost v vratnem predelu.
To pa ni edina prednost oblike my7 blazine – zasnova v obliki sedmice sicer nudi popolno podporo na sprednji strani telesa, vendar lahko blazino enostavno postavite za svoj hrbet in s tem preprečite nočno prevračanje na hrbet.

Blazina za spanje na boku je sestavljena iz dveh povezanih delov, ki nudita udobje, zračnost in razbremenitev posameznih delov telesa. Zgornji vzglavni del blazine, polnjen z mehkim polnilom Thera Romb, ustvarja mehko udobje za lažje spanje, medtem ko je spodnji del sestavljen iz mikro kroglic za popolno prileganje.

Popolna blazina za nosečnice

Ljubke oblike blazine my7 se zelo razveselijo tudi bodoče mamice, saj ponuja popolno udobje in podporo za nosečniški trebušček, kasneje pa jo mamice pretvorijo v blazino za pomoč pri hranjenju in namestitvi dojenčka.

Preberite tudi: Spoznajte udobje blazine My7