Pravi vzglavnik – zakaj investirati v nakup popolnega vzglavnika

Dekle na prilagodljivem vzglavniku Leticia

O nujnosti pravilne izbire ležišča najbrž slišite že iz vseh strani, veliko manj pa se govori o pravilni izbiri vzglavnika, ki deluje kot temelj za lepo lego vratu in zgornjega dela hrbtenice. Ste že pomislili, da se lahko kupa problemov preprosto znebite s pomočjo pravilne izbire vzglavnika?

Pravi vzglavnik je nujen nakup

Če menite, da nakup vzglavnika ni pomembna odločitev in so vsi enaki, morda niste kupili pravega, ki bi vam nudil potrebno podporo in udobje. Popoln vzglavnik z možnostjo spreminjanja podpore v vratnem delu namreč bistveno izboljšuje kakovost spanja in nočno regeneracijo. Le pravi vzglavnik vam bo nudil oporo za pravilno lego, zjutraj pa se boste zbujali občutno manj zategnjeni in zaspani.

Ste se kdaj zbudili nenaspani tudi po 8 urnem spancu?
Razlog morda tiči v neustreznem vzglavniku, zaradi česar se ponoči velikokrat nehote zbudite. Tega se običajno ne spominjate, ker se zbudite le za hip. Posledice pa vendarle ostajajo vidne tudi v jutru, ko se zbudite utrujeni in nenaspan

Spoznajte vzglavnik po vaši meri

Za slabo spanje lahko okrivimo tudi vzglavnik

Razlogi za slabo počutje v postelji lahko tičijo tudi v vzglavniku. Težave z glavobolom, bolečinami v vratu in otopelimi rokami med spanjem velikokrat izvirajo iz nepravilne podpore v predelu vratu in glave. Še posebej starejši vzglavniki občutno vplivajo na nadležnosti kot so smrčanje, kašljanje (ki je velikokrat pogojeno z alergijami zaradi pršic) in kihanje.

Pomemben je tudi položaj spanja

Dober vzglavnik se prilagaja spalnemu položaju in položaju vratu med spanjem.
Spanje na trebuhu sili hrbtenico in glavo v nepravilno lego. Za razbremenitev telesa je najboljša izbira nizek in mehkejši vzglavnik, včasih pa je najboljša rešitev spati kar brez njega. Debelejši in višji vzglavniki silijo hrbtenico v nenaraven položaj, čemur sledijo bolečine v vratnem in ramenskem predelu.
Najbolj ugoden položaj je zagotovo ležanje na hrbtu, ki spodbuja pravilno spalno držo. Optimalen vzglavnik za to pozicijo je srednje višine in nudi nižjo podporo. Pri spanju na boku pa bo za najbolj zdravo pozicijo ustrezal višji vzglavnik.

Ste že slišali za blazino my7 – idealno blazino za spanje na hrbtu?

Kdaj je čas za menjavo?

Starejši kot je vzglavnik, manj nudi želene podpore, posledično pa slabše spimo. Ameriški inštitut za spanje svetuje, da se vzglavnik menja na vsaki dve ali tri leta.
Vzglavniki imajo kratko življenjsko dobo, ampak pomislite – na vzglavniku spite vsak dan med 6-8 ur, kar nanese vrtoglavih 2.500 ur na leto. Seveda je želena podpora odvisna tudi od materiala polnila.

NAMIG! Kdaj veste, da je čas za menjavo vzglavnika? Enostavno! Prepognite blazino na pol in če se v trenutku ne povrne v svojo prvotno obliko, je čas za menjavo. Če ste lastnik blazine iz spominske pene, nanjo položite za minuto še knjigo in ponovite postopek.

Prvi korak do pravega vzglavnika je razmislek

Najprej odgovorite na vprašanja: Kakšen je moj spalni položaj? Kakšno ležišče uporabljam? Ali me ponoči motijo alergije? Kakšne so moje osebne preference?
Prepoznavanje spalnih navad je ključnega pomena pri izbiri ustreznega vzglavnika. Nato se z odgovori na vprašanja obrnite še na prodajalca, ki vam bo svetoval pri izbiri.

Popoln vzglavnik je investicija

Popoln vzglavnik vam ustreza v vseh pogledih – po trdoti, višini in naklonu. Sestavljen je tako, da sprošča napetost v vratno-ramenskem predelu.
Ko izbirate vzglavnik, imejte v mislih, da se mora prilagajati vam, ne vi njemu. Gnetenje blazine in premetavanje po postelji sta že znak, da je čas za menjavo vzglavnika.

Prilagodljiv vzglavnik – ali obstaja?

Na trgu se trenutno najde nešteto oblik vzglavnikov – visoki, nizki, z dodatno podporo v vratnem predelu, trdi in mehki. Redkokdaj pa naletimo na vzglavnik, ki ga lahko spreminjamo po lastni želji med vsemi naštetimi možnostmi.

Spoznajte vzglavnik Leticia – pravi vzglavnik, narejen po vaših merah

Modularni vzglavnik je vse kar potrebujete. Ne glede na težavo, ponuja učinkovito rešitev. Sestavljen iz 5 različnih modulov omogoča, da si sestavite svoj popoln vzglavnik, prilagojen legi telesa in vašemu spalnemu položaju.
Notranjost je izdelana iz spominske pene LetiCell in pene LetiPur, njuno kakovost in varnost pa zagotavljata kar dva certifikata – Oeko Tex, razred 1 in HygCen. Vzglavnik je primeren za alergike in astmatike, zaradi nastavljivega naklona pa je lahko rešitev tudi za odpravljanje težav z refluksom.

Imate vodno posteljo? Potem je vzglavnik Leticia popolna izbira!