Izdelki iz merino volne – kako jih negovati?

Izdelki iz merino volne

Izdelki iz merino volne sodijo med izdelke, ki zaradi svojih naravnih odlik in strogo nadzorovanega načina obdelave, ustvarjajo prav posebno pravljično udobje. Potrebujejo pa posebno nego, ki pravzaprav ni preveč zahtevna.

Takoj po nakupu

Izdelek (npr. vzglavnik ali odejo) vzamete iz nakupovalne vreče, ga pretresete, poravnate in položite na ravno površino, da se povrne v prvotno obliko.

Dobro prezračite

Izdelki iz merino volne so sestavljeni iz naravnih materialov, zato je normalno, če po nakupu zasledite naravni vonj merino volne. Če vam je moteč, izdelek pred prvo uporabo nekaj dni zračite.

Vsakodnevna skrb zagotavlja udobje, ki traja

Izdelki vam bodo dolgo služili, če si boste zanje vsako jutro vzeli nekaj minut. Odejo ali vzglavnik vsako jutro dobro pretresite, saj s tem omogočite, da iz izdelka izhlapi telesna vlaga. S tem poskrbite tudi, da izdelek ohranja svežino, zračnost, mehkobo in preprečujete zadrževanje pršic.

Izdelki iz merino volne so pralni, a bodite previdni

Shranite etiketo za vzdrževanje, saj vsebuje jasna navodila, kako s pranjem ohranjati kakovost in udobje izdelka. Za strojno pranje uporabljajte le tekoča pralna sredstva za občutljivo perilo. Pozorni bodite tudi, da imate dovolj velik boben. V nasprotnem primeru pranje raje prepustite strokovnjakom v čistilnici.

Izdelki iz merino volne niso primerni za sušenje v sušilnem stroju

Pri sušenju merino izdelkov bodite previdni. Svetujemo vam, da jih ne sušite v sušilnem stroju. Posušite jih na zraku ali prepustite delo strokovnjakom v čistilnici.

Izdelki iz merino volne so na voljo tudi v spletni trgovini Maremico. Na voljo imate: