Nasveti za opremljanje spalnice

Opremljena spalnica

Spalnica je prostor počitka in dobrega počutja. Gre za najintimnejši prostor v stanovanju, zato je pomembno, da je opremljanje vaše spalnice v skladu z vašim okusom. Kateri pa so tisti predmeti, ki v spalnici preprosto ne smejo manjkati?

Opremljanje spalnice v 8 korakih

Včasih opremljanje spalnice ni predstavljalo posebnega pomena, danes pa privlačnost postavitve predmetov in estetika vstopata tudi v ta prostor. Eksperimentiranje z lično postavitvijo pri velikih spalnicah ni težava, ta se pojavi pri spalnicah, ki imajo na voljo manj prostora. Vendar pa smernice obstajajo za obe vrsti spalnic. Sledite naslednjim korakom in naj vam opremljanje spalnice postane užitek.

1. Postelja – kraljica spalnice

Najpomembnejši in najbolj izpostavljen element spalnice je seveda postelja, zato ji lahko rečemo kar kraljica spalnice. Ključnega pomena je, da vam je ta udobna in se na njej dobro spočijete. Pomembna je tudi primerna višina postelje za lažje leganje in vstajanje. Danes je na izbiro ogromno različnih posteljnih okvirjev, ki so zaslužni za izpostavitev postelje v spalnici. V trendu so visoke postelje, večjih dimenzij, oblikovalci pa prisegajo tudi na bogato izpostavljene vzglavne stranice. Tukaj si lahko ogledate kraljevske postelje BoxSpring iz naše ponudbe.

V majhnih spalnicah so nadvse dobrodošli tudi predali pod posteljo, primerni za shranjevanje posteljnine, sezonskih oblačil in stvari, ki jih ne potrebujete vsak dan.

2. Garderobna omara – prostor za shranjevanje

Pri izbiri garderobne omare bodite pozorni, da jo postavite tako, da bo prostor čim bolj izkoriščen. Če je vaša spalnica manjša je najbolj optimalno, da omara sega od stene do stene, če je na voljo dovolj globine, so priljubljene tudi vgradne omare. Garderobna omara z drsnimi vrati bo še dodatno poskrbela za izkoristek prostora v spalnici. Če imate v hiši dovolj prostora, si brez dvoma lahko omislite sanjsko garderobno sobo.

3. Nočna omarica – odlagalni prostor

Predmetov, ki jih dnevno uporabljamo, po navadi ne shranjujemo v omare, zato je obvezen kos pohištva v spalnici tudi nočna omarica, ki velja za odlagalni prostor. Nanjo lahko odložite knjigo, ki jo trenutno berete, kozarec vode, budilko …

4. Nočna svetilka – za branje ali nočno vstajanje

Na nočno omarico spada tudi nočna svetilka. Ta je sicer lahko tudi pritrjena na steno, posteljo ali pa je pritrjena na drug inovativen način. Če zvečer radi berete, je nočna svetilka obvezen element v spalnici. Ste morda med tistimi, ki ponoči pogosto vstajate? Razmislite o talnih senzorskih lučeh, ki se prižgejo na senzor, ko noge položite na tla.

5. Preproga – v spalnico prinese toplino

Preproga je element v spalnici, na katerega ljudje pogosto pozabijo. Ne glede na to, ali imate veliko ali manjšo spalnico, je za preprogo na tleh vedno prostor. V primeru večje spalnice si seveda lahko privoščite večjo in bolj razkošno preprogo, manjša spalnica pa zahteva manjšo, a kljub temu funkcionalno preprogo. Ta zagotavlja, da ne stopite na hladna tla in vam nudi udobje in kanček topline pod nogami.

6. Barva sten – barve, ki pomirjajo

Stene spalnice naj bi bile nežnejših odtenkov, ki telesu omogočijo, da se lažje umiri. O odtenkih barv smo že pisali tukaj.

7. Posteljni dodatki – vrhunec udobja

Estetika spalnice je z naštetimi izdelki izpopolnjena, vrhunec udobja pa predstavljajo posteljni dodatki. Te kombinirajte z barvami pohištva in sten spalnice, lahko pa si vzamete malo več svobode in raznobarvno poživite prostor.

Rjuha

Kakovostne rjuhe lahko zdržijo veliko let brez muckanja in raztegovanja. Temu opisu ustrezajo rjuhe Bella Donna iz naše ponudbe, ki so poleg odlične kakovosti na voljo tudi v mnogo različnih odtenkih.

Vzglavnik

Izberite udoben vzglavnik, ki vam bo blagodejno podpiral vrat. Vzglavnik Leticia iz naše ponudbe je modularni vzglavnik, pri katerem si z dodajanjem ali odstranitvijo modulov sami nastavljate ustrezno višino in trdoto.

Za tiste, ki radi spite na boku, pa predlagamo edinstveno blazino my7, ki zagotavlja odlično podporo celotnemu telesu.

Posteljnina

Najbolj udobna posteljnina je koži prijazna posteljnina iz naravnega materiala – bombaža. Združite njene odtenke z odtenki svoje spalnice in kombinacija bo popolna.

Odeja

Pri izbiri odeje bodite pozorni na material, za katerega je zelo priporočljivo, da diha, saj vam to zagotavlja, da se pod njim ne potite. Preverite odejo ClimaBalance iz naše ponudbe.

8. Dodatna popestritev – za piko na i

Če prostor v spalnici ni težava, si lahko v njej omislite tudi počivalnik, dodatno komodo ali pa sobne rastline. Slednje zagotavljajo dodatno poživitev prostora, hkrati pa osvežijo in čistijo zrak, s čimer blagodejno vplivajo na zdravje in prijetnejši spanec. Izmed sobnih rastlin predlagamo predvsem sivko, aloe vero, jasmin, bršljan, praprot in taščin jezik.