Vodič: Kako izbrati pravi vzglavnik?

Kako izbrati pravi vzglavnik

Dandanes lahko na tržišču najdemo veliko različnih vzglavnikov. Vzglavniki za spanje na boku, na hrbtu, vzglavniki različnih debelin in dimenzij, vzglavniki z različnimi naravnimi in umetnimi polnili in še bi lahko naštevali. Lahko bi rekli, da je enostavno najti vzglavnik ob taki ponudbi. A žal izkušnje kažejo, da temu ni tako.

Zakaj je tako težko izbrati pravi vzglavnik

Ljudje se med seboj razlikujemo glede na spalne navade, potrebe, želje in morebitne zdravstvene težave. Tudi naša telesa se z leti spreminjajo. Svetujemo vam, da dobro razmislite, kaj vam je pri vzglavniku pomembno oz. kakšne so vaše potrebe.

Kupite vzglavnik, ki bo resnično pravi za vas

Pravi vzglavnik je tak, ki vam omogoča optimalno podporo vratu, udobje, prilagajanje in seveda možnost enostavnega vzdrževanja higiene. Ne sklepajte kompromisov, zagotovite si vzglavnik, ki vam bo resnično ponudil vse, kar potrebujete.

Pomagajte si z VODIČEM »Kako izbrati pravi vzglavnik?«

Gre za vodič, ki vam bo s pomočjo vprašanj dal misliti, na kaj vse morate biti pozorni, ko kupujete nov vzglavnik. Vprašanja, na katere si morate odgovoriti so naslednja:

 • Kakšen je vaš najpogostejši spalni položaj?
  Pri spanju na hrbtu potrebujete nižji vzglavnik – razen, če imate zdravstvene težave, ki zahtevajo višjo podporo. Višjo podporo prav tako potrebujete za spanje na boku, a tudi tu je potrebno vedeti kakšna je širina vaših ramen.
 • Imate alergijo na pršico?
  Če imate alergijo pršico, je pravi vzglavnik za vas tisti, ki vam bo poleg optimalne podpore omogočal še vrhunsko zračnost. To je možno le, če je vzglavnik izdelan iz kakovostnih umetnih materialov, ki omogočajo sprotno odvajanje potu oz. vlage. Za vas vsekakor ni primeren vzglavnik iz naravnih materialov, saj ta ne omogoča sprotnega sušenja in predstavlja idealen prostor za zadrževanje pršic.
 • Želite, da ima vzglavnik snemljivo prevleko?
  V tem primeru je za vas pravi vzglavnik tisti, ki ima poleg vseh potrebnih lastnosti, ki jih vi potrebujete, tudi snemljivo pralno prevleko. V primeru alergije na pršice, naj bo ta pralna vsaj na 60° C.
 • Imate bolečine v predelu vratu?
  Če imate težave, morate posebno pozornost nameniti ravno materialu. Mora biti kakovosten, da bo primerno prožen in se vam bo prilegal z ravno pravšnjo podporo.
 • So bolečine v predelu ramen vaša stalnica?
  Potem morate biti poleg vzglavnika pozorni tudi na ležišče. Ležišče se vam mora ustrezno podati v predelu ramen, saj s tem sprostite napetost in prekomerne pritiske na ramenski obroč.

Lahko bi našteli kar nekaj primerov kakovostnih vzglavnikov, ki vsebujejo en del lastnosti, ki naredijo vzglavnik pravi za vas. A to je premalo. Zato je ekipa Spalnega centra Maremico razvila inovativen vzglavnik, ki odgovarja vsem.

Vzglavnik Leticia – pravi vzglavnik za vas, za vse!

Njegov inovativni sistem omogoča več različnih kombinacij, s katerimi lahko enostavno prilagodite višino, trdoto in naklon, kadarkoli se bo pokazala potreba. Poleg tega je izdelan iz vrhunskih materialov, ki so zračni, prožni, kakovostni in izdelani iz surovin, ki so prijazne do našega zdravja. Snemljiva pralna prevleka pa omogoča ustrezno higieno tudi za potrebe alergikov in astmatikov.