logo-maremico-spalni-center

trgovina@maremico.si

katero-odejo-izbrati

Vodič: Katero odejo izbrati?

Za udobno, sproščujoče in zdravo spanje je poleg kakovostnega ležišča in vzglavnika pomembna tudi odeja. Ni vsaka odeja primerna za vas, saj proizvajalci z različnimi polnili zagotavljajo različno stopnjo toplote in zračenja. Kakšne odeje so na voljo in katero odejo bi izbrali vi?

S pomočjo vodiča do prave odeje

Ko nakupujete odejo zase ali za svoje družinske člane, si morate najprej odgovoriti na nekaj vprašanj.

Da bo izbor enostavnejši in na koncu pravi, smo za vas pripravili VODIČ »Katero odejo izbrati?«, ki vas bo vodil skozi 9 vprašanj. Ta vam bodo v pomoč pri končni nakupni odločitvi.

Ste nagnjeni k potenju?

Nasvet: izberite odejo s certificiranim umetnim materialom, ki poskrbi za sprotno odvajanje vlage. Priporočljivo je tudi, da je vzdrževanje odeje enostavno in omogoča pogostejše pranje v domačem pralnem stroju.

Maremico priporoča: Dvojna odeja ClimaBalance BedTime

Ali imate alergijo na pršice?

Nasvet: izberite odejo s certificiranim materialom, ki ne zadržuje vlage in tako ne ustvarja vlažnega okolja za razvoj pršic. Poleg tega bodite pozorni, da je odeja pralna na 60° C.

Maremico priporoča: Dvojna odeja ClimaBalance BedTime, odeja Inlet Dreamfil Medium

Ste bolj vroče ali hladne »sorte«?

V razmislek: če ste bolj vroče sorte in vam ponoči hitro postane vroče, ni rečeno, da je za vas primerna zgolj čim tanjša odeja. V veliki meri je odvisno, kakšno polnilo ima vaša trenutna odeja. Lahko je tanka, a morda vsebuje toplo polnilo za mrzle zimske dni. Ali obratno, če ste bolj zmrzljive narave. Možno je, da je vaša trenutna odeja pretanka in/ali vsebuje polnilo, ki ne zagotavlja primerne toplote.

Maremico priporoča: Dvojna odeja ClimaBalance BedTime

Želite odejo prati doma?

Nasvet: v tem primeru pridejo v poštev odeje, ki vsebujejo umetni material. Ta ni občutljiv na višje temperature, je lahek in večinoma omogoča pranje v domačem pralnem stroju. Odeje z naravnim materialom sicer lahko operete doma, vendar jih je malce težje vrniti v prvotno stanje. V tem primeru jo morate med sušenjem večkrat pretresti in jo sušiti na ravni površini.

Maremico priporoča: Dvojna odeja ClimaBalance BedTime, odeja Inlet Dreamfil Medium, odeja Inlet Dreamfil Light, odeja Dreamfil Extra

Si želite ene odeje za vse letne čase?

Nasvet: v tem primeru se najbolje izkažejo dvoplastne odeje. Sestavljene so iz dveh različno ali enako debelih plasti, kar omogoča, da ste pokriti z obema (za hladnejše mesece) ali zgolj z eno plastjo (za toplejše mesece).

Maremico priporoča: Dvojna odeja ClimaBalance BedTime, dvojna odeja Organic Double

Želite biti pokriti z odejo, ki je izdelana iz kakovostnih, certificiranih materialov?

Nasvet: vsi kakovostni materiali imajo ustrezno potrdilo oz. certifikat, ki potrjuje ustreznost materialov. Obstajajo certifikati, ki potrjujejo kakovost, zračnost materialov …

Maremico priporoča: Odeja Merinofil Medium, odeja Inlet Dreamfil Medium, odeja Kapok Medium

Želite imeti odejo z evropskim poreklom?

Nasvet: poreklo izdelkov je zelo pomembno. V prvi vrsti zaradi varnosti našega zdravja. Evropski standardi kakovosti in varnosti materialov so namreč bistveno višji od standardov držav izven Evropske unije.

Želite lahkotno, a kljub temu toplo odejo ali vam je ljubše, da občutite težo vašega pokrivala?

Nasvet: običajno je naravni material težji od umetnega, sploh če ne omogoča dobrega sušenja in dodatno težo povzroča vlaga, ki se zadržuje v njem. Preverite torej vrsto polnila ter njegovo težo (gramaturo) na m2.

Maremico priporoča: Odeja Kapok Medium

Si želite puhastega, mehkega in voluminoznega udobja?

Nasvet: tako udobje nudijo pernate odeje in odeje z določenim umetnim materialom. Slednje so nastale zato, da imajo lahko tako udobje na voljo tudi ljudje z alergijo na pršico. Če torej alergije na pršice nimate, imate na voljo tako naravno kot tudi umetno polnilo.

Maremico priporoča: Odeja Inlet Dreamfil Medium, odeja Inlet Dreamfil Light, odeja Dreamfil Extra

Don't miss out

45% Off Laser
Hair Removal

Limited-time offer

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.