Nastavljiv anatomski vzglavnik Leticia

Kako izbrati ustrezno polnilo za vzglavnik

Ko kupujemo vzglavnik, je večina med nami pozorna na obliko in mehkobo vzglavnika. A to žal ni dovolj, da bomo z vzglavnikom zares zadovoljni. Prav je, da vemo, da je udobje vzglavnika v največji meri odvisno od tega kakšno je polnilo za vzglavnik in od tega ali nam omogoča, da mu lahko sami prilagodimo višino, trdoto in naklon. Naša telesna konstitucija je unikatna in prav je, da si kupimo vzglavnik glede na našo telesno konstitucijo in želje po udobju.  

Polnilo za vzglavnik ima velik vpliv na naše udobje in zadovoljstvo

Če se sprašujete ali izbrati umetno ali naravno polnilo za vzglavnik, morda kombinacijo obojega, potem ste na pravi strani. V nadaljevanju smo vam pripravili 3 vprašanja. Če boste vsaj na enega pritrdili, je res čas, da vzglavnik zamenjate z ustreznejšim.

1. Se zbujate prepoteni v predelu glave in vratu?

Če ste pogosto prepoteni v predelu vratu, potem vam polnilo trenutnega vzglavnika ne odgovarja. Po vsej verjetnosti vsebuje vaš vzglavnik polnilo, ki slabo odvaja vlago oz. potenje. Morda uporabljate vzglavnik, ki vsebuje polnilo iz naravnih materialov. Naravni vzglavniki so znani po tem, da se bistveno dlje časa sušijo. Na primer: vzglavnik iz perja, pirin vzglavnik, vzglavnik z veliko količino bombaža ali volne …

V tem primeru raje izberite vzglavnik z bolj zračnim, hitro-sušečim se polnilom. Kot tako se najpogosteje odlično izkaže polnilo iz poliestrskih vlaken. Najdemo ga v nekaterih vrstah pene in v obliki silikoniranih kroglic.

polnilo vzglavnika - za potenje med spanjem

Polnilo za vzglavnik iz poliestrskih vlaken poskrbi za sprotno odvajanje vlage
Gre za enak način, kot pri športnih oblačilih. Verjetno imate doma vsaj eno športno majico, ki vsebuje material za sprotno odvajanje vlage, ki se bistveno hitreje posuši kot majica iz naravnega bombaža.

alergije-prsice-tezave-med-spanjem

2. Vam je alergija na pršico dobro poznana in vam dela težave med spanjem?

Če ste na to vprašanje pritrdili, potem morate za boljše počutje in naspana jutra, brez nepotrebnega srbenja, kihanja … izbrati antialergijski vzglavnik, ki vsebuje zračno, hitro-sušeče se polnilo, ki so mu dodani zračni kanali. To je pravo polnilo, ki omogoča sprotno odvajanje vlage. Kot verjetno veste, vlaga omogoča hišni pršici idealne pogoje za življenje.

Prav tako je pomembno, da ima vzglavnik snemljivo pralno prevleko, ki dovoljuje pranje na 60 stopinjah. To je dovolj visoka temperatura, da zagotovo uniči mikroorganizme, viruse in hišno pršico, ki se hrani z vašo odmrlo kožo.

3. Ne najdete vzglavnika primerne višine, naklona, trdote in s primernim polnilom?

Gre za pogosto težavo. Zagotovo ste kdaj naleteli na vzglavnik, ki vam ni odgovarjal v vseh pogledih, čeprav ste zanj odšteli vrtoglavo številko. Če odgovarja višina, ni rečeno da vam odgovarja trdota, polnilo ali naklon samega vzglavnika. Zato razmislite o naslednjem.

Vedno, ko kupujemo vzglavnik, upamo, da nam bo ta res odgovarjal in da bo vseboval ustrezno polnilo za vzglavnik. Nekateri se o izdelku prej dobro pozanimajo in povprašajo za mnenja svoje prijatelje. Žal včasih to ni dovolj. Glede na to, da se razlikujemo po telesni konstituciji in imamo različne želje po udobju, se lahko zgodi, da vam je novi vzglavnik previsok, prenizek, pretrd ali premehak. Tudi polnilo za vzglavnik je faktor, ki ga nikakor ne smete zanemariti. Prav je, da izbrano polnilo dobesedno diha z vami.

vzglavnik leticia

Katero polnilo za vzglavnik raje izpustite

Iz že omenjenega ste verjetno ugotovili, da se je najbolje izogniti materialu, ki slabo odvaja vlago. To so vsi naravni materiali (volna, živalska dlaka in perje) ter umetni materiali brez pridobljenih certifikatov in slabše kakovosti.

polnilo za vzglavnik - vzglavnik leticia

Kako izstopiti iz začaranega kroga napačnih nakupov?

Odgovor je preprost. Izberite vzglavnik, ki vsebuje več sestavnih delov in vsebuje zračno polnilo. Zakaj? Zato, da ne boste spali v vlažnem okolju in da boste lahko vzglavniku sami prilagodili višino, naklon in trdoto, glede na svoje potrebe in želje. Kombinacija vsega omenjenega vas bo naredila zares zadovoljne. 

To si je vredno zapomniti, saj bo od tega odvisno ali se boste lahko poslovili od morebitne bolečine v vratu, srbenja, kihanja in neprespanih noči.

Kateri vzglavnik vsebuje zmagovalno kombinacijo?

Spoznajte vzglavnik Leticia, ki je izdelan iz hitro sušečega materiala, ima snemljivo pralno prevleko in kateremu lahko po želji spreminjate višino, trdoto in naklon. Gre za slovensko inovacijo, anatomski vzglavnik Leticia, ki ima vsak dan več zadovoljnih uporabnikov.

Mnenja zadovoljnih uporabnikov

Kar nekaj zadovoljnih uporabnikov je delilo svoje mnenje. Med njimi boste prebrali pohvale glede možnosti nastavitve osebnega udobja in o tem, kakšno polnilo za vzglavnik si zasluži čisto petko.

Štefan
Read More
Priporočam! Res se pozna, da so mojstri uporabili material, ki se hitro posuši. To me je namreč najbolj skrbelo, ker se precej potim. Do zdaj sem imel vzglavnik z neko spominsko peno, pred tem perje, … Ap še po svoje si ga lahko nastavim! Res toop!
Brane
Read More
Ta vzglavnik ni samo dober marketing, je res to kar piše in je odličen! Sam imam težave s hrbtenico, tudi bolečine v vratu so bile moja stalnica. Zdaj ne več, ker sem si lahko nastavil naklon, višino in udobje … tako kot so napisali. Priporočam!!
Mitja B.
Read More
Zakon vzglavnik. Sem imel dolge težave z bolečinami v hrbtu, z novo vodno posteljo in vzglavnikom pa so te težave počasi izginile. Vedno gre z mano na letni dopust v šotor
oblazinjena postelja BoxSpring s toperjem
vzglavnik Leticia - nagrade in priznanje za inovatiovnost

Polnilo za vzglavnik in inovativnost vzglavnika Leticia sta razlog za prejem Certifikatov in nagrade.

Inovativnost in polnilo za vzglavnik Leticia sta tukaj resnično izjemna. O kakovosti uporabljenih materialov za vzglavnik Leticia pričata certifikat Oeko-Tex, razreda 1 in HygCen za neomejeno uporabo v medicini.

Vzglavnik Leticia je že leta 2010 prejel zlato priznanje za inovacijo Gospodarske zbornice Slovenije. Zelo dobro je sprejet  tudi drugod v Evropi, kamor ga uspešno izvažamo že od leta 2009.

Vzglavnik Leticia velja za trajnostni izdelek. Spoznajte ga!

Polnilo za vzglavnik Leticia in modularno nastavljivo udobje sta ključna, da lahko temu vzglavniku rečemo, da je trajnostno naravnan. V podjetju Maremico ga je Valentin Marinšek, inovator, svetovalec in vodja tehničnega sektorja, zasnoval načrtno, da bo odgovarjal prav vsakomur. Ker se lahko pohvalimo z lastno proizvodnjo, lahko našim kupcem vedno zagotovimo tudi nov sestavni del, kot je na primer nova prevleka ali obnovljeno polnilo za vzglavnik.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.