Pomen barv in pomembnost njihovih odtenkov v spalnici

Par izbira med otenki barv

Barve imajo velik vpliv na počutje in razpoloženje. Doma lahko na svoje počutje vplivamo z ustrezno izbiro barve prostora, pomemben pa je tudi njen odtenek. Za dnevne prostore so primerne barve živahnih odtenkov, saj nas navdajajo z energijo, za stene spalnega prostora pa se priporoča pastelne barve, ki nas pred spanjem umirijo.

Katere so barve, ki vam pomagajo zaspati?

Spalnica je prostor, namenjen spanju pred katerim se moramo umiriti, da sploh lahko zaspimo. Stene spalnice nas morajo zato navdajati z mirom, in ne z energijo. Občutek miru lahko dosežejo nežne, pastelne barve. Poleg tega občutka, pa ima vsaka barva še svojo določeno specifiko, ki vpliva na to, kako se bomo v prostoru počutili.

Če se še niste odločili, kako bi najraje prepleskali vašo spalnico, vam bodo morda v pomoč spodaj opisani pomeni barv.

Bela barva
Na prvo misel se morda zdi dolgočasna, a v resnici na prostor deluje izredno pomirjajoče, poleg tega ustvarja občutek hladu in zračnosti. To so tri značilnosti, ki so za uspešno zazibanje v učinkovit spanec med najpomembnejšimi. Ker je bela najbolj nevtralna barva med vsemi, z njo res ne morete zgrešiti!

Svetlo modra
Največji približek beli barvi je svetlo modra. Prav tako gre za hladno barvo, ki sprošča in pomirja, obenem pa v prostor daje občutek svežine in zračnosti. Spominja na barvo neba, zato si lahko vsak večer (sploh, če je tudi vaša postelja udobna) predstavljate, kot da spite na oblaku pod milim nebom. V svetlo modri spalnici se boste sprostili in počutili svobodne.

Svetlo rumena
Rumena je najbolj živahna barva med vsemi. Navdaja nas z optimizmom, v pastelni verziji pa deluje tudi izredno pomirjajoče. V spalnici mora biti odtenek rumene res zelo nežen, saj njen močen odtenek sobo poživi in osvetli, zato je ta primernejši za dnevne prostore, kjer moramo ohranjati budnost.

Svetlo zelena barva
Tako kot nas pomirja narava, enak vpliv ima na naše razpoloženje njena barva – zelena. Mešanica rumene in modre barve v prostor vnese mir in veselje, nas sprosti in daje občutek svobode in uravnoteženosti. Spalnica, odeta v svetlo zelene odtenke barv, ustvarja nezgrešljivo harmonijo, ki vas bo spominjala na sproščanje na zeleni trati.

Svetlo oranžna barva
Kombinacija strastne rdeče in živahne rumene, združena v svetel oranženodtenek, spalnico naredi drzno, a še vedno dovolj umirjeno za potopitev v spanec. Na počutje deluje izredno sproščujoče in blagodejno vpliva na stres.

Vijolična barva
Barva, ki ustvarja uravnoteženost in harmonijo telesa, se pogosto uporablja tudi pri meditaciji, kjer je namen, da se telo umiri. S prepleskanjem sten vaše spalnice na vijolično barvo, boste vanjo vnesli tudi kanček razkošja, ki vas bo vsako noč navdajalo z občutkom, da spite kot kralj.

Si še vedno želite živahnih barv?

Če se vam nežni, pastelni odtenki barv zdijo dolgočasni, si spalnico dovolite poživiti na drug način. Ko so stene spalnice prepleskane, je naslednji korak modno obarvati glavni element spalnega prostora – posteljo. S prostorom lahko barvno uskladite rjuho, posteljnino, odlično popestritev predstavljajo tudi blazine različnih barv in velikosti.

Svoje ležišče lahko v celoti opremite v našem Spalnem centru Maremico. Ponujamo vam izredno širok izbor barv rjuh Bella Donna. Izmed kar 54 odtenkov si izberite najljubšega. Namig: k pastelnem odtenku barve stene, predlagamo rjuho živahnejšega odtenka iste barve.

Barvna paleta rjuh Bella Donna
Barvna paleta rjuh Bella Donna

Kaj pa popestritev spalnice z blazino živahnih barv in še zanimive oblike? Inovativna podporna blazina my7, navdušuje s svojim zanimivim izgledom in uporabnostjo. Gre za blazino, ki poskrbi za podporo vseh delov telesa, in je tako primerna za ljudi, ki radi spijo na boku, pogosto smrčijo, in pa za nosečnice. Med barvami my7 najdete vse od bele, do bele z rožastim potiskom, pa od živahne rumene in zelene, do čutne rdeče. Izbira je vaša!

Različni odtenki blazine my7