Napenjalne rjuhe za vse vrste ležišč

Prilagajanje rjuhe in popoln spanec

Za dober spanec je potrebno kvalitetno ležišče, pa tudi ustrezna izbira dimenzije napenjalne rjuhe, da se ta natančno prilega ležišču. Nihče se noče zbujati sredi noči, da bi popravljal postiljanje rjuhe zaradi napačne velikosti. Napenjalna rjuha ne sme biti premajhna, ne prevelika. Včasih pa se zgodi, da se napenjalna rjuha kljub nakupu posteljne dimenzije ne prilega ležišču …

Se dimenzija napenjalne rjuhe ujema z dimenzijo vaše postelje, pa je ta kljub temu premajhna?

Se sprašujete, zakaj se napenjalna rjuha 200×220 dimenzije ne prilega na vašo posteljo z enako dimenzijo? Se zvečer zbujate, ker morate napenjalno rjuho na postelji stalno popravljati? Nekatere napenjalne rjuhe se kljub enakim dimenzijam postelje zaradi neelastičnosti nikakor ne prilegajo. Poleg tega pa se dimenzija napenjalnih rjuh pogosto s pranjem še dodatno skrči.
Za izognitev tej težavi obstajajo napenjalne rjuhe Bella Donna, nemškega proizvajalca Formesse. Bella Donna namreč ponuja izredno elastične napenjalne rjuhe, ki se prilagajajo širšemu razponu dimenzij.

Z raztegljivostjo do ustreznosti

Bella Donna ponuja 5 različnih standardnih in nestandardnih dimenzij napenjalnih rjuh. Ena dimenzija se prilega več različnim posteljam. Tako izbrana rjuha ostane ustrezno postiljana, lahko pa si jo družinski člani med seboj ob podobnih dimenzijah postelj še izmenjujejo.
Ponudba zajema naslednje dimenzije:

 • od 90×200 cm do 100×220 cm

Najmanjše napenjalne rjuhe so v ponudbi od začetne dimenzije 90×200 cm do 100×220 cm, ki bodo poskrbele, da bo spanec na otroški postelji lahkoten in nemoten.

 • od 120×200 cm do 130×220 cm

Za solo spalce, ki potrebujejo več prostora za spanje, spijo pa na posteljah od 120×200 cm dimenzije do 130×220 cm dimenzije.

 • od 140×200 cm do 160×220 cm

Dimenzija napenjalnih rjuh v razponu od 140×200 cm do 160×220 cm se najpogosteje prilegajo francoskim posteljam – večjim posteljam, primarno še vedno namenjenim solo spalcem.

 • od 180×200 cm do 200×220 cm

Napenjalne rjuhe 180×200 cm dimenzije do 200×220 cm dimenzije so namenjene standardnim zakonskim posteljam. To dimenzijo rjuh najpogosteje uporabljajo uporabniki zakonskih vodnih postelj.

 • od 200×220 cm do 220×240 cm

Za kraljevske zakonske postelje, ki potrebujejo napenjalne rjuhe 200×220 dimenzije z razponom do dimenzije 220×240 cm. Ta dimenzija napenjalnih rjuh je primerna tudi za uporabnike zakonskih postelj s toperjem.

Napenjalne rjuhe za ležišča visoka do 30 ali celo do 45 cm

Pogost problem pri iskanju primerne rjuhe je tudi ta, da so standardne rjuhe pogosteje narejene za standardne višine ležišč. Vedno bolj popularna pa so visoka ležišča in moderne BoxSpring postelje. Bella Donna reši tudi to težavo. Če je vaše ležišče visoko do 30 cm, so za vas primerne rjuhe Bella Donna Premium. V primeru, da ste lastnik BoxSpring postelje ali visokega ležišča, ki sega vse do 45 cm, pa vam predlagamo rjuhe Bella Donna Alto.

Prav posebne rjuhe, ki jih Formesse prav tako ponuja v ponudbi napenjalnih rjuh Bella Donna, pa so napenjalne rjuhe La Piccola. Te so primerne za postiljanje zgornjega dela ležišča, do 10 cm visokega toperja – poznate ga lastniki BoxSpring postelj.

7 prednosti napenjalnih rjuh Bella Donna

Kaj pa, ko se napenjalna rjuha prilega postelji, ampak se sčasoma začne muckati? Pogosto rjuha tudi zgubi barvo, ali pa je tanka, in se zato hitro skrči. Lahko rečemo, da Bella Donna napenjalne rjuhe veljajo za protislovje naštetemu:

Rjuhe Bella Donna

 • Z eno dimenzijo pokrijejo več dimenzij postelj;
 • se s pranjem ne skrčijo;
 • se ne muckajo;
 • se ne gubajo;
 • elastika in sama rjuha se ne raztegneta;
 • niso tanke;
 • ne izgubijo barve (poleg tega pa so na voljo v 54 odtenkih obstojnih modnih barv).