Blazina za nosečnice

Blazina za nosečnice My7 Theraline

Ko ste v veselem pričakovanju, je vaše telo bolj občutljivo in potrebuje dodatno podporo. V tem obdobju poleg tega skrbite še za eno živo bitje, ki, čeprav se tega morda ne zavedate, v času nosečnosti že čuti in zaznava svet. Zato morate nosečnice tudi v tem življenjskem obdobju biti pozorne na svoj življenjski slog, počutje in nenazadnje tudi na kvaliteto svojega spanja. Pri slednjem vam je v veliko pomoč lahko blazina za nosečnice, ki pa jo lahko uporabljate tudi po nosečnosti.

Zdrav življenjski slog v času nosečnosti

Za zdrav razvoj otroka je počutje njegove bodoče matere izredno pomembno. Otrok namreč vaše razpoloženje zaznava in čuti, zato je v tem obdobju izredno pomembno, da nosečnice poskrbite za zdravo prehrano, se izogibate stresnim situacijam ter tudi poskrbite za v tem obdobju primerne športne vadbe. Prav tako tudi vaše pomanjkanje spanja hitro privede do slabe volje, bolezni ali celo depresije, ta energija pa se na dojenčka prenese in nanj vpliva tudi po porodu. Zdravje ne le nosečk, pač pa kogarkoli, se začne s spanjem, ki ga podpirajo 3 temelji: zdrava prehrana, gibanje in upravljanje s stresom. Več o tem si preberite tukaj.

Spanje nosečnice

Nosečnicam se v tem življenjskem obdobju pogosto spremeni ritem spanja. K neprespanim nočem botrujeta tako nemirno pričakovanje novega družinskega člana kot težava pri iskanju primernega spalnega položaja. Kakovosten spanec je seveda pomemben za vse nas, v času nosečnosti pa z neprespanimi nočmi negativno vplivate tudi na bodočega družinskega člana.

Materinska blazina My7 Theraline

Zakaj se nosečnicam svetuje spanje na levem boku?

V času nosečnosti je najbolj optimalen spalni položaj na levem boku, najbolje z dvignjeno zgornjo nogo. To sicer ne velja zgolj za nosečnice, pač pa za vse nas. Zakaj pa je spanje na levem boku za nosečnice, predvsem v zadnjem tromesečju, tako priporočljivo? Spodaj najdete več razlogov.

  1. Spanje na levem boku razbremeni srce in izboljša prekrvavitev telesa. V času nosečnosti blagodejno vpliva tudi na prekrvavitev maternice.
  2. Lajšanje bolečin v hrbtenici, kar je v času nosečnosti zelo dobrodošlo.
  3. Spanje v drugih položajih med nosečnostjo (predvsem v zadnjem tromesečju) lahko povzroči, da teža otroka stisne krvne žile in s tem prepreči dotok krvi.
  4. Spanje na levem boku pripomore k odpravljanju škodljivih snovi iz telesa ter izboljša prebavo, ki je v času nosečnosti pogosto motena.
  5. V tem položaju se želodec nahaja pod srčno mišico zapiralko, ki povezuje požiralnik in želodec. Vsebina iz želodca se na ta način ne vrača v požiralnik, ki sicer povzroča refluks in pekočo zgago.

Čeprav je priporočjivo in dobro, da vsak večer zaspite na (levem) boku, pa se ne ustrašite, če se kdaj med spanjem zbudite in ugotovite, da ležite na hrbtu. Gibov med spanjem ne morete kontrolirati, lahko pa jih pred spanjem. Prav za to, da boste lažje zaspale na boku, vam v nadaljevanju predstavljamo blazino za spanje na boku v nosečnosti.

Blazina za nosečnice

Blazina za spanje na boku v nosečnosti je med nosečnicami zelo priljubljena. Na trgu je sicer blazin za nosečnice ogromno in kaj hitro se lahko izgubite v poplavi informacij. Pogosto je najbolje, da blazino za spanje na boku v nosečnosti kupite po priporočilu, denimo prijateljice, ki jo že uporablja. Pa vendar, vam mi z veseljem predstavimo blazino za nosečnice My7, nemškega proizvajalca Theraline. Naj bo to naše priporočilo 😊

Blazina za nosečnice My7

Blazina za spanje na boku v času nosečnosti My7 Theraline

Če do sedaj niste bile vajene spati na boku, boste z blazino za nosečnice My7 Theraline ta položaj preprosto vzljubile. Zasnovana je v obliki številke 7, ki vam pri ležanju na levem boku sega vse od glave do gležnjev. Zaradi svoje oblike bo vašemu telesu omogočila, da bo podprto, kjer to najbolj potrebuje – v predelu ramen, medenice in kolen.

Čeprav spanje na boku velja za najbolj blagodejen položaj v času nosečnosti, pa vam brez ustrezne podpore lahko prinese bolečine v križu, bolečine v ramenih in bolečine v kolkih. Blazina za nosečnice My7 Theraline vaše rame, kolke in kolena podpre in jih povrne v naravno lego ter jih s tem posledično razbremeni. Poleg tega med spanjem na boku brez opore pogosto nimamo kam dati roke oziroma se cela teža vašega telesa opira nanjo. To pa naslednje jutro pogosto povzroči njeno mravljinčavost. S spalno blazino My7 pa bo vaša spodnja roka počivala pod njeno mehkobo.

Katere so še prednosti blazine za nosečnice My7 Theraline?

Čeprav so si vse blazine za spanje na boku v nosečnosti precej podobne, pa se razlikujejo v velikosti, materialih, funkcionalnostih itn. Preberite si prednosti podporne blazine My7, ki potrjujejo, da gre za nakup, ki ga ne boste obžalovale.

Blazina za spanje na boku My7 Theraline
  1. Vsebuje kakovostno polnilo za popolno udobje

Blazina za nosečnice My7 vsebuje polnilo, ki preprosto traja in vam zagotavlja ustrezno podporo skozi celo noč, saj se med uporabo ne »pomečka«. Sestavljeno je iz mikro kroglic v predelu trupa in THERA-Rhomb® polnila v predelu vzglavja. Obe polnili poskrbita za ustrezno podporo in vas obvarujeta pred nepotrebnimi bolečinami, ki bi nastale zaradi neustrezne podpore vašega telesa. Obenem nudita tudi sprotno odvajanje potu.

2. Udobje v predelu glave lahko nastavite po svojih željah

V času nosečnosti se spreminjata tako telo kot naše navade in potrebe. Blazina za nosečke My7 omogoča, da vzglavni predel prilagajate svojim potrebam. To naredite tako, da odvzamete ali dodate polnilo. Spalna blazina za nosečnice je tako priročna v vseh obdobjih življenja, saj »se razvija« skupaj z vami.

3. Mehka snemljiva prevleka za popolno udobje in higieno (primerna tudi za alergike)

Prevleka blazine za nosečnice My7 je narejena iz flisa, ki poskrbi za popolno mehkobo in udobje med spanjem ali zgolj dnevnim počivanjem na blazini My7. Na voljo je v številnih igrivih barvah, med katerimi gotovo vsaka nosečka najde svojo najljubšo. Katere barve so trenutno na voljo, si lahko pogledate tukaj. Ko je vaša prvotna prevleka blazine Theraline v pranju, pa blazino za nosečnice lahko oblečete v dodatno prevleko.

Prevleka blazine za spanje na boku v nosečnosti My7, je snemljiva in pralna na 60 °C ter zato primerna tudi za astmatike in alergike.

4. Blazina za nosečnice in materinska blazina v enem

Nosečnice, ki spijo na blazini za spanje na boku, so v večini nad njo navdušene, drugim pa se zdi nakup take blazine nepotreben. Češ, da je v času priprav na porod že ogromno drugih stvari, ki jih je potrebno kupiti. Zakaj torej sploh kupiti blazino za nosečnice? Gre predvsem za vsestransko uporabnost take blazine. Brez skrbi, po končani nosečnosti se od podporne blazine My7 Theraline ne bo potrebno posloviti. Ta odlično služi tudi pri dojenju, zaščiti otroka, crkljanju z dojenčkom … Uporabljate pa jo lahko tudi, ko otroci že odrastejo. Bodisi jo uporabljate vi za spanje na boku bodisi jo date v dar otroku, ko odraste. Slišali smo, da blazina My7 nudi varen objem v sobi, kjer »straši«. 😉

To blazino sem dobila v dar, ko sem bila noseča. Uporabljati pa sem jo začela šele, ko sem dobila mojo hčerkico. Res mi je prišla prav pri dojenju in crkljanju z njo. Pride mi pa še zdaj prav pri mojemu počitku. Ko “objamem” mojo sedemko, se mi sprosti celo telo. Najbolj cenim podporo na predelu medenice, saj je bil porod precej naporen.

Milena