AKCIJA: 10% popust na vzglavnike Leticia in darilo. Koda kupona: VZGLAVNIK >>

potenje med spanjem

Potenje med spanjem

Potenje med spanjem se pogosto pripiše hormonskim spremembam, stresu, bolezenskim stanjem, zdravilom, sladki, mastni, pikantni hrani, alkoholu ter drugim poživljajočim pregreham v večernih urah. Kaj pa če se glavni krivec za potenje med spanjem skriva v oz. na vaši postelji? Če se, potem se boste lahko kaj hitro rešili te neprijetnosti, ki vam kvari noči in jutra.

Žal se premalokrat pomisli, da so lahko ležišče, vzglavnik, odeja in/ali pižama tisti, ki povzročajo potenje med spanjem. Za to nevšečnost je pogosto glavni krivec neustrezen material, iz katerega je izdelek izdelan in slabo odvaja naše pot ter telesno toploto. Posledično se ponoči in zjutraj zbujamo prepoteni na določenih mestih ali celo po celem telesu.  

Za potenje med spanjem obstaja REŠITEV!

V Spalnem centru Maremico, kjer se s spanjem, razvojem ležišč in posteljnimi dodatki ukvarjamo že več desetletij, smo prišli do marsikaterih spoznanj na podlagi pogovora s kupci. Ugotovili smo, da je potenje med spanjem težava mnogih, zato si še toliko bolj prizadevamo izdelovati in ponujati izključno izdelke, ki zagotavljajo vrhunsko zračnost in prispevajo k prijetnemu spanju.

Vzemite si minuto in izvedeli boste, na kaj morate biti pozorni, ko iščete RAZLOGE za potenje med spanjem in kako najti pravo REŠITEV, ki bo poskrbela za suha in naspana jutra. Rešitve bodo predvsem s področja izbire ustreznega ležišča, vzglavnika in odeje – z izbiro prave pižame pa se boste morali znajti sami, saj nismo strokovnjaki na tem področju.

1. Preverite, če je vzglavnik krivec za vaše potenje med spanjem

Ste se kdaj znašli v situaciji, ko ste bili zjutraj prepoteni v predelu zatilja? Če ste se in je bilo to v  povezavi s prebolevanjem kake viroze ali česa podobnega, potem veste, da za to ne smete kriviti svojega vzglavnika. Če pa se prebujate prepoteni v predelu vratu in glave in za to stanje ni krivo nobeno hormonsko ali drugo bolezensko stanje, pa je krivec po vsej verjetnosti vaš vzglavnik, ki ne odvaja vlage tako hitro, kot bi bilo to pri vas potrebno.

Kakšen vzglavnik morate izbrati, da se boste lahko poslovili od prepotenega vratu in lasišča?
Pravi odgovor je vsekakor vzglavnik, ki bo vseboval hitro sušeče materiale. Žal naravni materiali ne morejo odvajati znoja tako hitro kot to lahko storijo umetno obdelani materiali. Saj veste, tako kot to velja za športne majice, ki so izdelane iz umetnih materialov za sprotno odvajanje potu.

Svetovalci za zdravo spanje iz Spalnega centra Maremico priporočajo, da za svoje spalno udobje izbirate med vzglavniki, ki vsebujejo varne in certificirane materiale, ki dokazano hitro odvajajo odvečno vlago in skrbijo, da je spanje prijetno in suho. Eno takih je slovenska inovacija, vzglavnik Leticia. Pohvali se z izjemno kakovostnimi materiali, ki poskrbijo, da je vzglavnik med vašim spanjem suh in zato brez nepotrebnega okolja za razvoj pršic. S tem vzglavnikom zares ne morete zgrešiti, saj je modularen, kar pomeni, da je sestavljen iz več delov in mu lahko po želji spreminjate višino, trdoto in naklon.

Anatomski vzglavnik Leticia

Svetovalci za zdravo spanje iz Spalnega centra Maremico priporočamo, da za svoje spalno udobje izbirate med vzglavniki, ki vsebujejo varne in certificirane materiale, ki dokazano hitro odvajajo odvečno vlago in skrbijo, da je spanje prijetno in suho. Eno takih je slovenska inovacija, vzglavnik Leticia. Pohvali se z izjemno kakovostnimi materiali, ki poskrbijo, da je vzglavnik med vašim spanjem suh in zato brez nepotrebnega okolja za razvoj pršic. S tem vzglavnikom zares ne morete zgrešiti, saj je modularen, kar pomeni, da je sestavljen iz več delov in mu lahko po želji spreminjate višino, trdoto in naklon.

Priporočam! Res se pozna, da so mojstri uporabili material, ki se hitro posuši. To me je namreč najbolj skrbelo, ker se precej potim. Do zdaj sem imel vzglavnik z neko spominsko peno, pred tem perje … Pa še po svoje si ga lahko nastavim! Res toop!

2. Preverite debelino odeje, možnost odvaja vlage in ali ima vaša rjuha funkcijo termoregulacije telesa

Četudi vam prija občutek, ko se pokrijete z debelo, puhasto odejo, ni rečeno, da bo to prijalo vašemu telesu, medtem ko boste spali. Prvi znak, da je vaša odeja pretopla je, da se zjutraj zbujate odkriti. Če se, potem razmislite, da bi raje uporabili tanjšo odejo. Drugi znak, da je vaša odeja morda pretopla pa je, da se zjutraj zbudite prepoteni, kljub temu da niste bolni, v spalnici nimate pretoplo in spite na kakovostnem ležišču, ki je izdelano iz zračnih materialov, ki poskrbijo za sprotno odvajanje vlage.

Kakšno odejo morate izbrati, da se boste poslovili od potenja med spanjem?

Pri izbiri odeje imejte v mislih, da je:

  • izdelana iz hitro sušečih materialov

Naravni materiali se dlje časa sušijo. Vsi dobro vemo, kako počasi se posuši bombažna majica in kako hitro se posuši npr. tekaška majica, ki je iz umetnega hitro sušečega materiala.

  • pralna na najmanj 60 °C
    Ta temperatura je primerna za ustrezno vzdrževanje higiene in za odstranitev morebitnih pršic. To velja še posebej, če imate alergijo na pršice ali astmo. Odeja Climabalance BedTime je pralna na kar 95 °C.

Dvodelna odeja za 4 letne čase

Bodite praktični in izberite dvojno odejo Climabalance BedTime, ki je tako primerna za vse letne čase. Po potrebi jo v toplejšem obdobju prepolovite, v hladnejšem pa združite obe polovici v eno toplo celoto. Če imate majhne otroke, lahko vsako polovico uporabite kot samostojno odejo in pri tem privarčujete.

dvojna odeja climabalance

Odeja ClimaBalance BedTime je izjemna odeja, saj vsebuje inovativne zračne blazinice, ki pospešijo sprotno odvajanje vlage, tako da potenje med spanjem v tem primeru odpade. Pika na i je podatek, da jo lahko operete kar na 95 °C. Izjemno!

Rjuha te termoregulacijo telesa

Potenje lahko omilite z napenjalno rjuho za za termoregulacijo telesa. Gre za rjuho, ki deluje na osnovi vsrkavanja, zadrževanja in sproščanja toplote, ki jo oddajamo. S tem se poskrbi za individualizirano cono udobja. Zagotavlja konstanto mikro-klimo ravno pravšnje temperature – ne prehladno, ne pretoplo.

termo regulacijska rjuha thermo frost velfont

3. Preverite, če je ležišče krivec za vaše potenje med spanjem

Če se težave s potenjem nadaljujejo in veste, da imate pravi vzglavnik, odejo in pižamo ter da skrbite za svoje zdravje in pred spanjem ne pijete alkohola, se zdravo in uravnoteženo prehranjujete in na splošno skrbite za zdrav življenjski slog, je lahko vzrok za prekomerno potenje med spanjem tudi v ležišču.

Če je vaše ležišče izdelano iz spominske pene, lateksa ali drugega materiala, ki slabo odvaja vlago, je lahko tu izvor vaše težave. Na noč namreč izločimo med 0,5 l do 1 l potu, ki se delno vpije v vašo pižamo, delno v odejo s katero ste pokriti in delno v ležišče na katerem ležite. Si predstavljate, koliko litrov znoja se nabere v ležišču po npr. 7ih letih uporabe? Vsekakor preveč, da bi bilo na ležišču, ki ne zagotavlja sprotnega sušenja, spanje prijetno in zdravo. Da o idealnem okolju za razvoj in zadrževanje pršic niti ne govorimo.

Kakšno ležišče morate izbrati, da bo sproti odvajalo vaš pot?

Ležišče, ki vam ne bo povzročalo dodatnega potenja med spanjem, mora biti izdelano iz certificiranih materialov, ki zagotavljajo sprotno odvajanje vlage po celotni površini ležišča – vertikalno in horizontalno. Napredna tehnologija dandanes omogoča, da lahko proizvajalci ležišč uporabljajo različne zračne materiale, ki zagotavljajo suhost ležišča. Taki materiali so za proizvajalce dražji, zato od nizkocenovnih ležišč ni za pričakovati zadovoljive zračnosti in udobja.

ležišče Leticia MultiModular - ročno izdelano v Sloveniji

Ekipa Maremico zato priporoča, da za svoje spanje izberite slovensko ležišče Leticia, ki bo izdelano glede na vaše telesne lastnosti, potrebe in želje ter ga bodo izdelali izključno iz varnih, certificiranih materialov, ki bodo resnično dihali z vami. Poleg tega ležišča Leticia vključujejo snemljivo pralno prevleko, ki jo boste lahko za popolno higieno vašega spanja tudi večkrat oprali.

Za alergike in astmatike imajo celo linijo Leticia vzmetnice Spring.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.