SVETOVNI DAN SPANJA letos s sloganom »Zdravo spanje, zdrava prihodnost«

Svetovni dan spanja - Spalni center Maremico

Svetovni dan spanja po vsem svetu obeležujemo vsak tretji petek v mesecu marcu. Letos ga praznujemo 19. marca s sloganom »Zdravo spanje, zdrava prihodnost« (ang. »Regular sleep, healthy future«). Z njim se želi opozoriti javnost na problematiko pomanjkljivega in slabega spanja ter na dejstvo, da je ZDRAVO SPANJE TEMELJ, na katerem si vsak lahko gradi ZDRAVO PRIHODNOST s pomočjo zdrave prehrane, rednega gibanja in upravljanja s stresom. V Spalnem centru Maremico bomo Svetovni dan spanja praznovali vse od 8. pa do 20. marca!

Kako poskrbeti za zdravo spanje?

Zdrav spanec lahko zagotovimo s poslušanjem našega cirkadianega ritma, ki nam sam narekuje, kdaj je čas za spanje. Študije dokazujejo, da stabilni časi spanja in jutranjega vstajanja vplivajo na boljšo kakovost spanja, ter boljše razpoloženje in psihomotorične sposobnosti pri ljudeh vseh starosti. Ne le zadosten spanec, pač pa tudi neprekinjen spanec bo dolgoročno pozitivno vplival na naše zdravje.

Za zdravo spanje lahko poskrbite tudi z izogibanjem alkohola, kofeina in mastne hrane pred spanjem ter z ugasnjenimi elektronskimi napravami vsaj eno uro pred spanjem. Pogosto pozabljamo, da je za zdrav spanec izredno pomembno tudi kakovostno ležišče. Ste pri sebi opazili, da ponoči težko zaspite, se obračate in se zjutraj zbudite nenaspani? Svetovni dan spanja je pravi čas, da narediti korak v pravo smer in si zagotovite ležišče, ki bo poskrbelo za vaš dovršen in kakovosten spanec. Marca se bo to še posebej splačalo! Zakaj? Berite naprej.

Praznujte SVETOVNI DAN SPANJA skupaj z nami!

Spanje predstavlja temelj zdravja, na katerem gradimo zdravo prehrano, poskrbimo za redno gibanje in uravnavanje stresa. Ker se v Spalnem centru Maremico zavedamo, da je težko spremeniti navade, vam bomo od 8. do 20. marca 2021 v spodbudo.

Za vas smo pripravili:

10% POPUST na naše TOP 3 izdelke po izboru kupcev,

UGODNOSTI na ležišča in postelje,

VIDEO MNENJA znanih Slovencev, ki vam bodo zaupali, kako so si oni izboljšali spanje,

zanimive NASVETE za zdravo spanje in zdrav življenjski slog ter

PRIROČNIKE ZA ZDRAVO SPANJE, ki jih lahko naročite in poskrbite za izboljšane spalne navade.