AKCIJA: 10% popust na vzglavnike Leticia in darilo. Koda kupona: VZGLAVNIK >>

Vzglavnik za spanje na boku

Vzglavnik za spanje na boku

Vzglavnik za spanje na boku naj bo obvezen element vaše postelje, če radi spite na boku. Da boste zase izbrali pravi vzglavnik, si vzemite nekaj minut in izvedite, zakaj je tako pomembno izbrati ustrezen vzglavnik za spanje na boku ter na kaj morate biti pozorni pri nakupu vzglavnika, da bo vaše spanje zares udobno in brez bolečine v vratu.

Dandanes so izjemno priljubljene tudi blazine za spanje na boku, ki so bile sprva mišljene za nosečnice. Vse pogosteje pa po njih posegajo tudi ljubitelji spanja na boku, saj jim ta blazina sprosti ramenski obroč, prsni koš, medenico in je nežna do kolen.

Na kaj bodite pozorni, ko boste kupovali vzglavnik za spanje na boku

1. Zagotoviti vam mora podporo glave, razbremeniti vratna vretenca in ramenski obroč.

Zelo pomembno je, da imate med spanjem ali počitkom glavo ustrezno podprto. Pod ustrezno se razume, da so vaša vratna vretenca sproščena in da ne prihaja do ukrivljenosti vašega zgornjega dela hrbtenice. Ni vsak vzglavnik primeren za spanje na boku, zato je prav, da ste pri nakupu pozorni, da se bo le ta prilagodil vašim potrebam in željam – vaši telesni konstituciji in želji po udobju.

Tu je na mestu, da izpostavimo vzglavnik Leticia. Gre za slovenski patentiran izdelek, ki omogoča, da mu prilagodite višino, trdoto in naklon – glede na vaše telesne mere in potrebe. Zahvaljujoč modularnosti ta vzglavnik navdušuje svoje uporabnike, saj ga lahko prilagodijo tako, da je primeren tudi za spanje na trebuhu in hrbtu. Vse v enem, za več kot 1000 kombinacij.

vzglavnik leticia

2. Poskrbeti mora za suhe noči brez potenja v predelu glave.

Če želite biti zadovoljni z vzglavnikom, bodite pozorni na material, iz katerega je prevleka vzglavnika in na to, kakšno je njegovo polnilo. Morda se sprašujete, kako izbrati ustrezno polnilo za vzglavnik? V Spalnem centru Maremico priporočamo vzglavnik, ki je izdelan iz zračnih umetnih materialov, ki bodo dihali z vami in sproti odvajali vlago, ki jo ustvarjamo s potenjem in izdihanim zrakom – anatomski vzglavnik Leticia.

3. Vzglavnik za spanje na boku naj ima snemljivo pralno prevleko.

Da bo vaš spanec zares dober, izberite vzglavnik s prevleko, ki jo boste lahko sneli in oprali, kadar koli boste želeli. Viroze, potenje zaradi vročine ali hormonskih težav … za vzglavnik s snemljivo prevleko, vse to ni ovira, saj je pralna na kar 60 °C.

Spoznajte vzglavnik Leticia, ki je primeren tudi za druge spalne položaje

To je vzglavnik Leticia. V njem se skriva izjemen vzglavnik za spanje na boku, vzglavnik za spanje na trebuhu in vzglavnik za spanje na hrbtu.

PLOD SLOVENSKEGA ZNANJA
Idejna zasnova tega vzglavnika je nastala na slovenskih tleh pod okriljem Valentina Marinška, vodje tehničnega sektorja in inovatorja podjetja Maremico. Gre za vzglavnik, ki omogoča modularno nastavitev višine, trdote in naklona ter je primeren za vse spalne položaje. Enostavno ga lahko preoblikujete po svoji želji. Prednosti vzglavnika Leticia navdušujejo številne uporabnike.

»Ta vzglavnik ni samo dober marketing, je res to kar piše in je odličen! Sam imam težave s hrbtenico, tudi bolečine v vratu so bile moja stalnica. Zdaj ne več, ker sem si lahko nastavil naklon, višino in udobje … tako kot so napisali. Toplo priporočam!«

Kateri položaji spanja obstajajo in kateri vzglavnik je v tem primeru pravi?

Navdušuje nas dejstvo, da smo razvili vzglavnik Leticia, ki ponuja vse, kar potrebujete za svoj spanec. Ne glede na vaš spalni položaj ta vzglavnik omogoča, da mu sami nastavite višino, naklon in udobje oziroma trdoto. To storite hitro in enostavno z odvzemanjem in dodajanjem sestavnih delov – modulov. Četudi se bodo vaše spalne navade morda z leti spremenile, je vzglavnik Leticia zares prava izbira, saj si ga boste lahko prilagodili kadar koli se bo pokazala potreba po drugačnem udobju in višini.

Vzglavnik za spanje na boku

Če radi spite na boku, je obvezno, da si z ustreznim prilegajočim ležiščem podprete telo na vseh vbočenih predelih (ledveni del) ter razbremenite izbočene dele telesa (ramena, boke), da niso izpostavljeni prekomernim pritiskom. To je osnova, če želite spati udobno ter poskrbeti za zdrav položaj hrbtenice. 

Pri tem mora za podporo in sprostitev vratu poskrbeti ustrezen vzglavnik, ki naj bo primeren za spanje na boku – kot takega radi izpostavimo že omenjen vzglavnik Leticia. Ta vzglavnik nudi ustrezno podporo in razbremenitev vratnih vretenc in je na voljo v več velikosti. Največja velikost vam omogoča svobodo pri nastavljanju in predstavlja številko 1 med našimi kupci.

Blazina My7 Spalni center Maremico

Novi trend spanja na boku

Pri tem spalnem položaju prav pride tudi podporna blazina My7, ki s svojo posebno obliko sedmice poskrbi za podporo v vratnem delu ter sprostitev ramenskega obroča, prsnega koša in medenice. Podporno blazino za spanje na boku rade izberejo tudi nosečnice in mlade mamice.  

Vzglavnik za spanje na hrbtu

Spanje na hrbtu velja za eno izmed najbolj zdravih spalnih položajev, saj omogoča, da se ob ustreznem ležišču hrbtenica ohranja v naravni legi. Vzglavnik za spanje na hrbtu naj bi bil nizek vzglavnik z rahlo krivino za vratni predel. S tem se prepreči previsoko dvigovanje glave in neustrezno ukrivljenost hrbtenice.

Za popolno udobje in funkcionalnost so pomembni materiali, ki igrajo ključno vlogo pri celotni zgodbi. Uporaba vzglavnika, ki se prilagaja obliki glave in vratu, lahko izboljša udobje pri spanju na hrbtu in prepreči morebitne bolečine.

kako izbrati pravi vzglavnik - vzglavnik Leticia

Vzglavnik za spanje na trebuhu

Spanje na trebuhu je spalni položaj, ki ni priporočljiv s strani stroke, saj povzroča nenaraven položaj vratnih vretenc ter njihovo prekomerno obremenitev. Če že, se pri tem spalnem položaju priporoča vzglavnik za spanje na trebuhu, ki mora biti tanek oziroma nizek, da se zmanjša pritisk na vratna vretenca.

Spanje na trebuhu je spalni položaj, ki ni priporočljiv s strani stroke, saj povzroča nenaraven položaj vratnih vretenc ter njihovo prekomerno obremenitev. Če že, se pri tem spalnem položaju priporoča vzglavnik za spanje na trebuhu, ki mora biti tanek oziroma nizek, da se zmanjša pritisk na vratna vretenca.

Nasvet strokovnjakov: Kateri vzglavnik za spanje na boku izbrati

Pri izbiri vzglavnika je pomembno, da upoštevate svoje individualne potrebe in spalne navade ter da se posvetujete s strokovnjakom za spanje, če imate posebne težave z vratnim delom hrbtenice.

Če niste prepričani, kateri vzglavnik bi bil pravi za vas, se oglasite v Spalnem centru Maremico, kjer boste lahko preizkusili najbolj osebni vzglavnik daleč naokoli – vzglavnik Leticia. Po želji tudi blazino My7. Pogovorili se bomo o vaših željah, potrebah in spalnih navadah ter skupaj izbrali najboljšo rešitev za vaše udobje in spanec brez bolečin v vratu.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.